מתכון מרק פיסטוקים קלויים

13 לינואר 2015

logo
מאת שף משה קצוקי.

כייף להתחמם עם מרק פיסטוקים קלויים, אז הנה מתכון למרק אלגנטי, עדין ומיוחד, של השף משה קצוקי להדר סיטי טאואר ר"ג, טעים וקל להכנה. תתחממו...


קר.. אז כדאי להתחמם עם מרק אלגנטי, עדין ומיוחד. אם רוצים להכין אותו בגרסה חלבית, משתמשים במרק עוף פרווה. אם משתמשים בציר עוף אמיתי, מבשלים אותו עם מחמאה במקום חמאה, ועם שמנת מתוקה צמחית.


חומרים:


1 כוס פיסטוק קלוי וכתוש


50 גרם מחמאה


1 בצל לבן קצוץ


1/2 כוס עלי סלרי קצוצים


2 שיני שום כתושות


3 כפות יין לבן יבש


6 כוסות ציר עוף


2 ענפי פטרוזיליה קצוצים


2 יחידות עלי דפנה


1 כוס שמנת מתוקה צמחית


בצל ירוק קצוץ לקישוט


רבע כוס אורז עגול


אופן ההכנה:




  1. ממיסים בסיר את המחמאה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.

  2. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים מעט.

  3. מוסיפים את ציר העוף, עלי דפנה והאורז, ומבשלים עד לריכוך האורז. ממליחים ומפלפלים.

  4. מוסיפים את הפיסטוק הקלוי ואת השמנת, ומבשלים למשך 10 דקות.

  5. לפני ההגשה מוציאים את עלי הדפנה ומוסיפים את הסלרי, הפטרוזיליה והבצל ירוק.


בתיאבון וחורף חם וטעים.


(צילום: דניאל לילה)