מתכון סושי פירות יבשים לכבוד ט"ו בשבט

גיא רוזנברג | 22 לינואר 2015

logo
מאת מאיר רוזנברג - שף ראשי במלון רימונים גלי כנרת. 

בט"ו בשבט, מרבים באכילת פירות, וישנם המרבים גם באכילת שבעת המינים בהם השתבחה ארץ ישראל, ובפרט פירות יבשים ואגוזים למיניהם כגון תאנים, תמרים, צימוקים, חרובים ושקדים.


ט"ו בשבט (שהוא גם חג הפירות היבשים) קרב, ולכן נציע הפעם מתכון של סושי העשוי מפירות יבשים.


מאיר רוזנברג - שף ראשי במלון רימונים גלי כנרת, אחד מארבעת מלונות הכתר של רשת מלונות רימונים - מציע מתכון של סושי העשוי מפירות יבשים, שהוא גיוון מעניין, ייחודי ואחר, לפירות היבשים המוכרים והאהובים המסמלים את החג.


** המתכון לסושי פירות יבשים



חומרים לסושי:


200 גרם שזיפים יבשים


200 גרם קיווי מיובש


200 גרם משמש


100 גרם פפיה יבש


100 גרם פיסטוקים


אופן הכנה של הסושי:


1. את השזיפים והמשמשים משטחים לשכבה דקה מאוד.


2. את הקיווי והפפיה חותכים לרצועות ואת הפיסטוק קוצצים.


3. מסדרים על מחצלת סושי "שטיח" של שזיפים ו"שטיח" של משמש.


4. באמצע מניחים את רצועות הפפיה והקיווי ומפזרים את הפיסטוקים במרכז.


5. מגלגלים את הפירות היבשים כמו שמגלגלים סושי.


6. מכניסים את הרולים למקרר לשעה ולאחר מכן חותכים את הסושי לטבעות.


* ניתן להגיש עם דבש או רוטב תות או רוטב תמרים.


בתיאבון!


(צילום: שף מאיר רוזנברג)