מתכון סושי פירות יבשים לכבוד ט"ו בשבט
גיא רוזנברג | 22 לינואר 2015
גיא רוזנברג | 22 לינואר 2015
ט"ו בשבט (שהוא גם חג הפירות היבשים) קרב, ולכן נציע הפעם מתכון של סושי העשוי מפירות יבשים.
מאיר רוזנברג - שף ראשי במלון רימונים גלי כנרת, אחד מארבעת מלונות הכתר של רשת מלונות רימונים - מציע מתכון של סושי העשוי מפירות יבשים, שהוא גיוון מעניין, ייחודי ואחר, לפירות היבשים המוכרים והאהובים המסמלים את החג.
** המתכון לסושי פירות יבשים
200 גרם קיווי מיובש
200 גרם משמש
100 גרם פפיה יבש
100 גרם פיסטוקים
אופן הכנה של הסושי:
1. את השזיפים והמשמשים משטחים לשכבה דקה מאוד.
2. את הקיווי והפפיה חותכים לרצועות ואת הפיסטוק קוצצים.
3. מסדרים על מחצלת סושי "שטיח" של שזיפים ו"שטיח" של משמש.
4. באמצע מניחים את רצועות הפפיה והקיווי ומפזרים את הפיסטוקים במרכז.
5. מגלגלים את הפירות היבשים כמו שמגלגלים סושי.
6. מכניסים את הרולים למקרר לשעה ולאחר מכן חותכים את הסושי לטבעות.
* ניתן להגיש עם דבש או רוטב תות או רוטב תמרים.
בתיאבון!