מתכונים לשלשה סלטים טעימים

23 לאפריל 2012

logo
מאת: השף אבי אביטן, ל'נסיה' צומת ראם*.

צילום: אילן נחום.

זוקיני שני צבעים בניחוח מנטה, חציל בצ'ילי, סלט וולדוף - חגיגות העצמאות בקלי קלות.


 

לקראת יום העצמאות הקרב ובא וחגיגות הפיקניקים, הנה 3 מתכונים ל- 3 סלטים, בקלי קלות:

* זוקיני שני צבעים בניחוח מנטה:

החומרים (4 סועדים):

5 זוקיני ירוק

5 זוקיני צהוב

100 גר' פיצוחים קלויים - גרעיני חמניה וגרעיני דלעת

3 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמן זית

עלי מנטה

אופן ההכנה:

חותכים את הזוקיני לרצועות וללא הליבה (הפנים).

מטבלים בשמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל לפי הטעם.

צולים בתנור כעשר דקות על חום 200 מעלות.

מצננים, מוסיפים עלי מנטה ופיצוחים ומגישים.

* חציל בצ'ילי:

החומרים (4 סועדים):

1 חציל גדול ויפה ללא גרעינים

1 גמבה אדומה

1 גמבה צהובה

1 גמבה ירוקה

סלסלת פטריות

מרכיבי הרוטב:

1/2 כוס רוטב צ'ילי

2 שיני שום קצוצות

30 גר' ג'ינג'ר קצוץ

אופן ההכנה:

חותכים את כל המרכיבים בחיתוך גס, מטגנים את החצילים בציפוי קמח, מטגנים את יתר הירקות בנפרד.

מאחדים הכול יחד, מוסיפים את הרוטב ומגישים בעיטור כוסברה.

* סלט וולדוף

המרכיבים ל- 4 סועדים:

4 תפוחי עץ מסוג סמית

3 אגסים

1 קופסה של אננס (קופסת שימורים כ- 100 גר')

100 גר' חמוציות

50 גר' פקאן מסוכר

3 גבעולי סלרי

מרכיבי הרוטב:

1 לימון

1/4 כוס מיץ תפוזים

כפית סוכר

אופן ההכנה:

מגרדים במנדולינה אגס ותפוח לרצועות ומשרים במים ולימון (שלא ישחירו).

מסננים את האננס מהנוזלים ומניחים בצד, חותכים סלרי עם העלים, לוקחים תפוח 1 חותכים לפרוסות טובלים בטמפורה ומטגנים בשמן עמוק ורותח.

מאחדים את כל המוצרים בקערה, סוחטים לימון, מיץ תפוזים וכפית סוכר מערבבים ומגישים.

* מתחם אירועי היוקרה "ניסה" החדש בצומת ראם מסמיה, מציג חוויית אירוח מיוחדת. במקום השקיעה משפחת יפרח 45 מליון ₪ , המציעים לחוגגים ליהנות מ-14 דונם של מבני פאר בסגנון מלוכני מודרני, המתמרים עד לעננים, שני אולמות יוקרה עם תקרות בגובה 13 מ', אזור קבלת פנים, 2 סוויטות, מתחם VIP, ומספר גני אירועים הצמודים לאולמות. בנוסף מציעים במתחם שירותי הפקה פרטיים. כשר בהשגחת הרבנות הראשית. חנייה בשפע בצמוד למתחם. צומת ראם מסמיה הדרומית