מתכון חגיגי לט"ו בשבט: גלילות חלוה סילאן
02 לפברואר 2015
02 לפברואר 2015
ט"ו בשבט בפתח וזהו זמן נהדר ליהנות מאגוזים, פירות יבשים, תמרים ודבש, שהתברכה בהם ארצנו. חברת "אחוה" מגישה לרגל החג גלילות מבצק פריך במילוי קראנצ'י של חלוה אחוה, סילאן ושקדים קצוצים, שמתאימים במיוחד לאירוח וגם לפינוק בימים הקרירים. בסיום האפייה ניתן לחתוך על פי הסימונים ולהגיש גם כעוגיות אישיות.
מצרכים לבצק (2 גלילות):
3 כוסות קמח רגיל
100 גרם חמאה ללא מלח
1 שקית אבקת אפיה
3/4 כוס מים 1/2 כוס שמן קנולה
למלית:
1 כוס חלוה "אחוה" בטעם וניל (אריזת 100 גרם)
1/2 כוס סילאן
100 גרם שקדים קצוצים גס
3 כפות אבקת סוכר (1 לפיזור)
אופן ההכנה:
מומלץ לאחסן בכלי אטום.
בתיאבון וחג שמח!
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי.