דרכי נועם בשדות הארטישוק
16 לפברואר 2015

16 לפברואר 2015
חידה: היכן נמצא בכפיפה אחת פרי שהוא פצצת בריאות, קטיף עצמי מהנה, טיפים לבישול לצד ארוחה טעימה, ומארח שנועם הליכותיו מהלך קסם? ברור, ב"ארטישוק של נועם" במושב ניר בנים, בשפלת יהודה.
דווקא בחורף, שזו העונה בה הארטישוק מניב, כדאי לצאת מהבית עם כל המשפחה ולהתארח באתר החקלאי-קולינרי-תיירותי היפה של נועם יעקובא, הרי הוא "הארטישוק של נועם". במשק זה נמצא בני שלושה דורות של חקלאים המתמחים בגידול ארטישוק וענבי מאכל.
בחצר ביתם מארח נעם לארוחת בראנץי בריאות צימחונית ובריאה, שכולה מורכבת משפע מנות חמות וקרות, העשויות בטוב טעם מן הירק המסקרן - הארטישוק!
הירק היפהפה, מביא את ריח האדמה הישר אל הצלחת. עמוס בתכונות בריאות טעימות, הוא משתלב בשלל מאכלים, טרי הישר מהשדה ועם הדגמה המפשטת את ההכנה של הירק לאכילה. בצמוד לבית האריזה ניתן לשבת ולהתענג על מיטב מעדני ארטישוק מהמטבח הצמחוני של נועם, כמו מרק הארטישוק המפורסם, ארטישוק חלוט ברטבים שונים ותבשילים טעימים נוספים.
הארטישוק הוא שיח קוצני רב שנתי, המתנשא לגובה של 1.5 עד 2 מטרים. הפרי הוא למעשה ניצן הפרח שטרם הבשיל, טעים ביותר ונחשב למעדן. הארטישוק נחשב ל"פצצת בריאות". הוא מהווה מקור מצוין לויטמינים ולמינרלים ובין שאר מעלותיו הפחתת רמת הכולוסטרול, הורדת רמת הסוכר, הורדת הסיכון לסרטן ועוד.
כמו בכל חורף, הארטישוק של נועם פותח שעריו מידי שישי ושבת למבקרים, אז מוגשת ארוחה צמחונית טעימה וייחודית על טהרת הארטישוק. לאחריה יוצאים לסיור בשדות במגפיים (המושאלים במקום) עם הסברים וקטיף.
משק יעקובא קיים מאז משנות ה-50' במושב ניר בנים שבחבל לכיש. כיום חיים בו שלושה דורות של חקלאים גאים. המשק הוא מראשוני מגדלי הארטישוק בארץ מאז קום המדינה. היום מתפרש המשק על-פני יותר מ-300 דונם של ארטישוק והוא למעשה ממגדלי הארטישוק הגדולים בארץ. עונת הארטישוק היא בין נובמבר למאי.
בחודשי הקיץ מתמחה המשק בגידול של ענבי מאכל מזן לבן בשם סופריור וזן אדום בשם פלאם סידלס, בשטח כולל של מעל ל-60 דונם. בנוסף, נמצא בשטח של 5 דונם כרם זית לשמן כתית מעולה מזן ברנע. המשק פועל על פי סטנדרטים של איכות, אמינות, מקצועיות ומצוינות, בעבודה החקלאית ובשיווק התוצרת הטריה.
אירוח במשק - בחודשי החורף המשק פותח את שעריו למבקרים ואורחים בסופי השבוע. במקום מוגשות ארוחות עשירות בדגש ארטישוק, הכל ממטעמי המטבח הביתי של נועם, כשההגשה בצורת בופה בהגשה עצמית. בנוסף, מתקימים סיורים רגליים לשדות הארטישוק, בליווי הסבר רחב על מקורותיו, ההיסטוריה וסגולותיו הבריאותיות של הארטישוק וכמובן על אופן גידולו, הקטיף והאריזה, וכיצד מקלפים את הארטישוק בקלי קלות לצד טיפים קולינרים ייחודיים.
פינת שרות עצמי - במשך יתר ימי השבוע, למעונינים בארטישוק טרי, צימוקים טבעיים (מהענבים של המשק) ושמן זית מעולה מכרם הזיתים של המשק, אפשר לקנות בפינת השירות עצמי הנמצאת בסככת המיון. במקום גם מכירה של מגוון מוצרי משק יעקובא ומשקים שכנים (דבש, צימוקים, אגוזי פאקן..).
שתילי ארטישוק - לאוהבי הגינון והארטישוק, מוכרים במשק שתילים למעונינים לשתול בגינתם שתילי ארטישוק, כשהעונה הממומלצת לשתילה היא נובמבר-פברואר (אכן, ממש עתה).
נועם יעקובא מציע בראנצ' ארטישוק, סיור וקטיף,
שישי: מבוגר 80 ש"ח. ילד 50 ₪.
שבת: מבוגר 100ש"ח. ילד 50 ₪
נועם והצוות ישמחו לענות על שאלות, לייעץ וכמובן לארח:
טל': 0542278637
http://www.artishoke.co.il/About-Us.html