בהמלצת: משק ברזילי
בחג העצמאות הזה אפשר לוותר על הבשר ולהנות ממטעמים צמחוניים על האש. כל המנות הצמחוניות הינן בריאות, קלות להכנה בחוץ, על מתקן ברבקיו או על מתקן אבנים מאולתר בשטח!
לפניכם מתכונים למנות עיקריות ולקינוחים. צמחוני, בריא, קל להכנה ואפשר להמשיך ולנפנף...
* ירקות שורש על ענף רוזמרין:רכיבים:1 קולורבי, 1 זוקיני ירוק, 1 זוקיני צהוב, 1 פלפל אדום, 1 פלפל צהוב, 15 עגבניות שרי, 10 פטריות שמפניון קטנות, 10 ענפי רוזמרין עבים וגדולים, 3 כפות שמן זית, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, 1 כפית מלח גס.
אופן הכנה: מנקים את החלק התחתון של ענפי הרוזמרין מעלים, משאירים את העלים רק בחלק העליון של הגבעול. חותכים את הזוקיני, הפלפלים והקולורבי לקוביות, מוסיפים לקערה גם עגבניות שרי שלמות, פטריות ומתבלים בשמן זית פלפל ומלח. משחילים את הירקות על ענפי הרוזמרין, ירק מכל סוג ומניחים על האש לצליה קלה. שומרים שהירקות ישארו קראנצ'ים ולא שרופים מידי.
* קבב סויה על מקל קינמון:
רכיבים: 1כוס פתיתי סויה, 1 כוס מים רותחים, 1/2 קילו דלעת, כפית פפריקה, כפית כמון, 2כפיות מלח, 1 כפית סוכר, קמצוץ צ'ילי, 4 שיני שום, 2כפות שמן זית, 10מקלות קינמון שלמים.
אופן הכנה: מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים שיני שום קצוצות ומצרפים את הדלעת מגוררת בפומפיה. מוסיפים את התבלינים ומבשלים על אש נמוכה עד שהדלעת מתרככת כ 10 דקות. מוסיפים את שבבי הסויה, 1 כוס מים ומערבבים ומורידים מהאש. מקררים את התערובת ויוצרים קבבים על מקלות הקינמון. שמים על האש לכ 5 דקות מכל צד.
* שיפודי טופו אסיאתיים על גבעולי עשב לימון:
רכיבים: כפות שמן זית, 1 בצל גדול, 3שיני שום, 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ, קמצוץ צ'ילי, 2 כפות שמן שומשום, 1סלק גדול מגורר בפומפיה, חבילה טופו, ביצה אחת, 1/3 כוס פירורי לחם (מומלץ שארית מאתמול של לחם קמח מלא יבש טחון במג'ימיקס), 2כפות כוסברה קצוץ, 2כפות סויה, מיץ מלימון אחד, גבעולי עשב לימון גדולים.
אופן הכנה: מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים בצל קצוץ עד להזהבה. מצרפים את השום הקצוץ, הג'ינג'ר ואת הסלק המגורר ומבשלים על אש קטנה כ 10 דקות עד שהסלק מתרכך. מכבים את האש, מוסיפים את הטופו המגורר ומתבלים בצי'לי, סויה, שמן שומשום ומיץ לימון. מעבירים לקערה, מקררים, מוסיפים ביצה אחת, 1/3 כוס פירורי לחם, מוסיפים עלי הכוסברה הקצוצים ויוצרים קציצות על גבי גבעולי העשב לימון. שמים על הברביקיו לכ 7 דקות מכל צד.
* כדורי ירקות פריזיאן ברשת ברזל ברוטב חמוץ מתוק:
רכיבים: 1 סלק, 1 קולורבי, סלסלת עגבניות שרי, 1 זוקיני ירוק, 1 זוקיני כתום, 2 כפות שמן זית, 1/2 כפית מלח, פלפל שחור גס.
רוטב חמוץ מתוק: 3 כפות סויה, 4 כפות חומץ, 5 כפות סוכר, 1/2 כוס מים, 2 כפות רסק, 1 כף קורנפלור.
אופן הכנה: בעזרת כף פריזיאן מוצאים מתוך הירקות עיגולים כמה שיותר. מומלץ להשתמש בירקות עם הקליפות כדי להרויח צבעוניות וסיבים. את כל העיגולים מכניסים לסלסלת ברזל (או מה שיש בבית) ואפשרי לשים על מתקן ברביקיו. מוסיפים שמן זית, מלח פלפל, מערבבים ושמים על המתקן. במקביל מכינים את הרוטב חמוץ מתוק, לחמם בסיר את כל הרכיבים למעט הקורנפלור. לערבב את הקורנפלור עם מעט מים בכלי נפרד, להוסיף לאט לאט לסיר ולערבב עד שמסמיך.
* סטייק פורטובלו בפסטו עשבים:
רכיבים: 10 פטריות פורטובלו גדולות וטריות, 3 כפות שמן זית, מלח גס ופלפל שחור.
לפסטו: צרור בזיליקום, 100 גרם צנוברים או אגוזים אחרים שאוהבים, 1/3 כוס שמן זית, 1 שן שום, 1 מיץ מלימון אחד, כפית מלח, אופציה: 2 כפות פרמז'ן מגורר.
אופן הכנה: מערבבים את הפטריות בקערה עם שמן זית מלח ופלפל, שמים על הברביקיו ל 5 דקות בכל צד. מורידים מהאש ושמים על מגש הגשה. במקביל, מכניסים למעבד מזון בזיליקום, צנוברים, שום, לימון, מלח וגבינה מגוררת. מפעילים את מעבד המזון בפולסים תוך כדי הזלפת השמן זית עד לקבלת מרקם אחיד. בכפית מורחים מעט פסטו על כל פטריה וזוללים.
*שיפודי פירות טרופיים:רכיבים: 1 אננס טרי, 1 פאפיה, 1 סלסלת תותים, 5 קיוי, 1/2 מלון, 50 גרם חמאה, 2 כפות דבש.
אופן הכנה: להמיס 50 גרם חמאה, לערבב עם 2 כפות דבש. חותכים לקוביות אננס, מלון פאפיה וקיווי. שמים בקערה ומוסיפים את התותים שלמים. לשפד את הפירות על שיפודי עץ קטנים ולהבריש את הפירות עם רוטב החמאה ודבש. לשים על הברביקיו ל 3 דקות מכל צד.
* בננה אגוזים:
רכיבים: 4בננות עם קליפתם (לא לקלף), 2 כפות ממרח אגוזים (לערבב 5 כפות סירופ מייפל טהור אורגני עם 3 כפות אגוזי מלך טחונים), כפית קקאו.
אופן הכנה: לחרוץ את הבננות לאורך ולמלא בממרח אגוזים. להניח על הגריל ל5 דקות מכל צד, לקלוף את הבננה ולאכול חם.
* תפו"ע על הגריל בנייר כסף:
רכיבים: 4 תפו"ע, כף סילאן, מעט קינמון.
הכנה: לעטוף כל תפו"ע בנייר כסף ולהניח על הגריל ל10 דקות. להוריד מהאש ולטפטף מעל מעט סילאן וקינמון. טעים לאכול לצד קרם פרש או שמנת חמוצה מחלב בפאלו.
בתיאבון!