המלצה לבילוי בפסטיבל "אוכל כפרי במטה יהודה" 2015
26 לפברואר 2015

26 לפברואר 2015
תחשבו איך זה יהיה לאכול ארוחת בוקר משביעה במרכז המבקרים החדש והסימפטי של רמי אזולאי, ביקב רמ"א שבמושב מטע; להמשיך לסיור מודרך במדרגות הרומיות וגבעת התורמוסים, עם המקצוענים של בית ספר שדה שער הגיא; לגמוע בירות צוננות באיכות נפלאה, מהמבחר של בשלני הבירה בשפלת יהודה; לאכול צהרים אותנטיים אצל הבשלנית לילי עזיז במושב זכריה, ולהשאיר צלחת מצוחצחת מרוב שזה טעים; לתפוס ראש עם כוסית יין משובח ביקב מצודה במושב גבעת יערים, מול נוף הקדומים; להתרווח עם שתייה חמה וקינוחים אצל הזמרת יעל בדיחי במושב נטף, במפגש הכולל סיפורים ושירים מהנים; לכרוע מעייפות במתחם הלינה נתיבל'ה, בו אפשר לבחור בשינה בחברותא במאהל, או בפרטיות בחדרים; ולהתעורר בבוקר ליום צלול ולחוויות חדשות. אח, החיים הטובים בפסטיבל האוכל של יהודה...
פסטיבל "אוכל כפרי במטה יהודה", המתקייםביוזמת המועצה האזורית מטה יהודה, מחלקת התיירות ובשיתוף משרד החקלאות ופיתוח הכפר ומשרד התיירות, מציין את שנתו ה-15. זוהי חגיגה של טבע מתפרץ, אירוח אתני ואותנטי עם מאכלים וטעמים כפריים.
אזור מטה יהודה, שמיתוגו התיירותי "הלב הירוק", נמצא במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ. חבל ארץ ירוק עם נופים מכוסי פריחת רקפות, תורמוסים וכלניות, לצד מטעי זיתים כסופים וגפנים משתרגות וסדורות בכרמים. בתוך כל אלו משובצים מנזרים וכנסיות, מושבים, קיבוצים, חוות צאן ויקבים ועשרות בשלניות ובשלנים המציעים מגוון עשיר של מאכלי עדות. על רקע נופים נפלאים אלה יתקיים "פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה" בתאריכים 27/2-20/3.
הפסטיבל מציע ארבעה סופי שבוע של חגיגות, אשר במרכזן האוכל הכפרי העונתי, ונותן ביטוי למגוון המרתק של מטבחים ביתיים איכותיים, חושף מסורות קולינאריות עדתיות ומסייע בפיתוח אפיקי פרנסה לתושבי האזור. פסטיבל האוכל מתרחש בו בזמן בעשרות אתרים ומאפשר ליהנות מחוויות שונות - אוכל אתני בבתים, גבינות משובחות, תבשילים עשויים מצמחים שלוקטו באזור, סדנאות, שוקולדים בעבודת יד ועוגות בקונדיטוריות בוטיק בליווי נופים ירוקים ופארקים פורחים. במהלך הפסטיבל יתקיימו מפגשים קולינאריים לצד סדנאות בישול משפחתיות, היכרות עם מבשלות הבירה ואירוע אמנים מארחים שיציגו עבודות אמנות וחפצי נוי.
ליבו של הפסטיבל הוא חוויית אירוח יוצאת דופן בביתם של הבשלנים המקומיים, שפותחים את ביתם וליבם ומגישים מאכלים ששימרו את הטעמים והמתכונים המסורתיים, בשיטות הבישול הייחודיות למשפחה ולעדה. האורחים יושבים בבית המשפחה המארחת, מקשיבים לסיפוריהם ויוצרים קשר מרגש המתובל בתבלינים שאין להשיגם בחנויות. במטבח הסמוך מבעבעים על הכיריים סירים מעלי ניחוחות, בהם מתבשל המיטב שבמטבחים הביתיים - המטבח הכורדי, המרוקאי, הטוניסאי, ההודי, העיראקי, הקוצ'יני, הארגנטינאי, הבולגרי ועוד.
אז תחשבו איך זה יהיה לאכול ארוחת בוקר משביעה במרכז המבקרים החדש והסימפטי של רמי אזולאי, ביקב רמ"א שבמושב מטע; להמשיך לסיור מודרך במדרגות הרומיות וגבעת התורמוסים, עם המקצוענים של בית ספר שדה שער הגיא; לגמוע בירות צוננות באיכות נפלאה, מהמבחר של בשלני הבירה בשפלת יהודה; לאכול צהרים אותנטיים אצל הבשלנית לילי עזיז במושב זכריה, ולהשאיר צלחת מצוחצחת מרוב שזה טעים; לתפוס ראש עם כוסית יין משובח ביקב מצודה במושב גבעת יערים, מול נוף הקדומים; להתרווח עם שתייה חמה וקינוחים אצל הזמרת יעל בדיחי במושב נטף, במפגש הכולל סיפורים ושירים מהנים; לכרוע מעייפות במתחם הלינה נתיבל'ה, בו אפשר לבחור בשינה בחברותא במאהל, או בפרטיות בחדרים; ולהתעורר בבוקר ליום צלול ולחוויות חדשות. אח, החיים הטובים בפסטיבל האוכל של יהודה...
את פסטיבל האוכל מוביל ראש המועצה האזורית מטה יהודה, משה דדון, במטרה לחשוף את השפע התיירותי הקיים באזור, בשילוב הקולינריה המפותחת והמרתקת שבו: "סיפורו של מטה יהודה עובר בתוך פולקלור אנושי ומגוון מסורות ועדות שהתקבצו ובאו מכל רחבי תבל, והתיישבו ב-57 יישובי המועצה. הטעמים והריחות הייחודיים לכל בית מספרים את סיפורה של ישראל היפה, הציונית, הגאה. אנו שמחים לארח אתכם כאן אצלנו זו השנה ה-15, עם תחילת עונת האביב. בביקורכם תוכלו להתרשם גם ממרבדים צבעוניים של פריחה בכל פינה במטה יהודה. בתיאבון!".
הפסטיבל ביוזמת המועצה האזורית מטה יהודה ומחלקת התיירות, יתקיים במשך ארבעה סופי שבוע - 27/2 עד ה-20/3
פרטים נוספים באתר מחלקת התיירות של מטה יהודה:
* 8108
ובדף ה- הלב הירוק תיירות מטה יהודה.