מתכון לאוזני המן במילוי שוקולד וקינמון

03 למרץ 2015

logo
באדיבות רשת בייגה. 

פורים בפתח, וזה הזמן להתארגן עם משלוחי המנות ובתוכם סמל החג המובהק - אוזני המן על שם המן הרשע. 


רשת קפה בייגה מנדבת מתכון עשיר וייחודי, לאוזני המן במילוי שוקולד בלגי וקינמון.


רכיבים:


(מתכון לכ- 30 יחידות)


320 גרם חמאה


220 גרם אבקת סוכר


80 גרם אבקת שקד מולבן


500 גרם קמח


כפית תמצית וניל


קורט מלח


2 ביצים



רכיבים למילוי שוקולד:


500 גרם חלב


160 גרם סוכר


קורט מלח


מקל וניל


150 גרם חלמון


50 גרם קורנפלור


200 גרם שוקולד מריר בלגי איכותי



אופן הכנת המילוי: 


יש לערבב שליש מהחלב בקערה עם החלמון והקורנפלור.


יש להרתיח  את יתר החלב בתוך סיר בנפרד, עם הסוכר ומקל הקינמון ומעט מלח.


לאחר מכן, לערבב היטב עם הקורנפלור.


מערבבים היטב ומסננים.


לאחר הסינון יש להרתיח שוב הכל יחד ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב.


שופכים פנימה את השוקולד, בוחשים היטב ומצננים.



אופן הכנת הבצק:


יש לבחוש בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, קקאו, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח ולערבב היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.


להוסיף ביצה אחת ולאחר מכן את הקמח עד קבלת בצק אחיד.


לשים במקרר לשעה מנוחה ולאחר מכן משטחים ומרדדים על משטח מקומח לעובי של 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים.


יש למרוח מעט ביצה ולהוסיף את מילוי השוקולד.


יש לאפות בטמפרטורת 160 מעלות לכ- 17-20 דקות.


מחיר ברשת בייגה: מארז של 320 גרם 33 ₪.


בתיאבון ופורים שמח!


(צילום: אסף לוי)