51 מי יודע? "דיסקונטעים" עם מתכונים לפסח
01 לאפריל 2015

01 לאפריל 2015
לפני שמתישבים לסדר פסח, ואחרי שקמים ממנו, הנה 51 מתכונים, פרי יצירתיותם הקולינרית של הדיסקונטאים, שינעימו לכם את ימי החג וחוה"מ. תתענגו ובתיאבון!
1. מרסלו נוימרק – רוסטביף ברוטב
מצרכים:
אופן ההכנה:
על שולחן העבודה להניח את נתח הבשר ולחרוץ בו חריצים לעומק של 1 ס"מ, במרווחים של 2 ס"מ בין חריץ לחריץ.
ממלאים את החריצים בפרוסות השום שחתכנו וטופחים קלות כדי שיכנסו לעומק החריץ.
מפזרים על כל הנתח מכל צדדיו בנדיבות פלפל שחור גרוס ומהדקים בטפיחות קלות על הנתח, כך נוהגים גם עם המלח.
)רצוי אך לא חובה, לקשור את הנתח כדי שהבשר לא יפתח).
2. שמעון אגם – צלי כתף ביין פטריות וזיתים ופירות יבשים
מצרכים:
אופן הכנה:
מפזרים בתחתית קערה לתנור מלח ופלפל גרוס, 4-5 עלי דפנה וחצי כפית פפריקה מתוקה
מניחים את נתחי הבשר בעובי 1.5-2 ס"מ, מעל מפזרים, זיתים ופטריות. בקערה שמים 4-5 כוסות מים
חמים, 3-4 כפות סילאן חצי כפית מלח ופלפל גרוס, 2 כפיות פפריקה. מערבבים הכול ושופכים על
הבשר.
עוטפים את הקערה בנייר אפיה ומעליו נייר כסף. אופים חצי שעה בחום של 180 מעלות, לאחר
שהרוטב מבעבע, מנמיכים ל-140 מעלות לעוד שעתיים.
לוודא שהרוטב תמיד מכסה את הבשר אחרת הבשר ייצא יבש.
3. חופית עזרא לסרי - עלי כרוב ממולאים בבשר בקר טחון ואורז
אופן ההכנה:
חצי קילו בשר בקר טחון עם מעט כבש
חוצים בצורת משושה את הראש של הכרוב שיהיה קל יותר לעלים להיפרד מהמרכז ולצאת
חולטים במים עם מעט מלח גס ומיץ לימון סחוט, כשמים מגיעים לרתיחה נותנים לכרוב עוד חמש דקות ומוציאים למסננת , ובעדינות מורידים את העלים החיצונים מבלי שהתפרקו,אם הכרוב גדול מידי העלים הפנימיים לא יתרככו אז צריך להחזיר לסיר עם המים הרותחים ולתת לעלים הפנימיים עוד שתי דקות.
במחבת מטגנים בצל אחד קצוץ כשהוא מתרכך מוסיפים חצי כוס אורז ששהה קצת במים רגילים
ומוסיפים קצת מהמים שחלטנו את הכרוב
כשהבצל מזהיב מוסיפים את הבשר וקצת עגבניות מרוסקות בערך שתי כפיות ,מוסיפים ראס אל חנות ,קצת כורכום,פפריקה מתוקה,מלח ופלפל כשהבשר מוכן מוציאים למסננת, ולוקחים עלה וממלאים בתערובת בבשר טחון עם האורז ומקפלים את הקצוות ומגלגלים כמו מעטפה וגלגול של צינור .
מטגנים 4 בצלים קצוצים לאחר שהזהיבו מוסיפים 5 שיני שום ,רסק עגבניות מרוסקות חצי קופסא בערך אולי קצת פחות , מלח ופלפל מערבבים הכול, מסדרים כמה עלים של כרוב שנחתכו או לא כך התרככו, מסדרים מעל את הכרוב הממולא שהפתח כלפי מטה שלא יתפרק ,מוסיפים ככוס מים ומביאים לרתיחה,מנמיכים לחום נמוך ומבשלים עד שנותר קצת רוטב כשעה בערך.
4. שמעון אגם – אושפילו
מצרכים :
אופן הכנה :
בסיר טפלון אם יש בקוטר גדול, שופכים כרבע כוס שמן ואת הבצל מטגנים קלות ומוסיפים את הבשר כבש או בקר , שמים קצת מלח ופלפל מערבבים, מטגנים קלות ושופכים ארבע כוסות מים לתוך הסיר ומבשלים כשעה וחצי על גז נמוך .
(בעיקרון את המלח הפלפל והקינמון שמים בהדרגה כל פעם שעוברים שלב בהכנה ). לאחר
כשעה וחצי מוציאים את כל הבשר שמים חצי מכמות הגזר החתוך , מחזירים את הבשר ,
מוסיפים את הפרגיות ואת הצימוקים מפזרים שוב מלח ופלפל וקצת קינמון ומעל שוב שמים
את יתר הגזר שנשאר . עוד קצת מלח פלפל מבשלים כרבע שעה נוספת מסננים את האורז
ומכניסים את האורז לסיר . מוודאים שהמים בסיר מגיעים ממש טיפה מעל האורז
( מילימטר) לאחר שהמים נספגו מעבירים לגז נמוך מפזרים שוב מלח ופלפל וקצת קינמון,
מפזרים קצת על האורז שמן ( 3-4 כפיות ) מערבבים עם מזלג רק מלמעלה באורז שהתבלון
ייספג באורז ומשאירים בגז נמוך כשעה . בתיאבון.
5. רותי מזרחי סוויסה – קובה כשרה לפסח
מצרכים לקובה :
מצרכים למלית:
אופן ההכנה :
שמים בקערה את כל המרכיבים לקובה , פרט למים . תוך כדי לישה מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד שאינו נדבק לידיים ) כמות המים תלויה בסוג קמח המצה .)
להכנת המלית: מחממים שמן במחבת ומטגנים הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר או הפטריות, או שניהם יחד עד השחמה.מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הצנוברים ומטגנים עוד דקה. מורידים מהאש.
מחלקים את הבצק לכדורים בגודל בינוני (בערך 50 כדורים).
עובדים עם ידיים משומנות .
צרים בכל כדור גומה, דוחסים מהמילוי וסוגרים לצורת קובה מאורכת מעט מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים את הקובות עד שישחימו. מגישים חם.
6. שמעון אגם- עלי מנגולד, בצל וסלק ממולאים
מצרכים:
אופן הכנת המילוי :
בקערה מערבבים את האורז, הבשר הטחון נענע קצוץ דק, שום כתוש, רסק עגבניות, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור וכף פפריקה, אם הבשר לא שומני קצת יש להוסיף 2-3 כפות שמן, פירות יבשים ( תאנים משמש ושזיפים מיובשים ). לאחר ששטפנו את עלי המנגולד טוב, שמים אותם במים רותחים
( כ-5 דקות ) ומוציאים ... כל פעם שמים 3-4 עלים מוציאים ושמים בהדרגה עלים נוספים.
אחרי שמוציאים את העלים מהסיר, חותכים את הגבעולים החזקים ושמים בתחתית הסיר , את העלים פורסים, ממלאים מהמילוי מגלגלים ושמים בצד .
מקלפים בצל גדול חותכים לאורכו עד אמצע הבצל ומרתיחים כחצי שעה במים על מנת שיתרכך ונוכל לקלף את השכבות שלו, מקלפים שכבה שכבה וממלאים מהמילוי.
לוקחים את הסלק שוטפים אותם טוב כשהם לא מקולפים. לאחר ששטפנו, קולפים את הסלק לא שוטפים שוב זאת בכדי שכל הצבע האדום יישאר לנו מהסלק , מרתיחים את הסלק כחצי שעה על מנת שהוא יתרכך ונוכל לרוקן את תוכו ולמלא את מילוי הבשר. את המים שבהם הרתחנו את הסלק מערבבים עם חצי כוס לימון וארבע כפות סוכר . מסדרים את עלי המנגולד, הבצל והסלק הממולאים בסיר גדול ושטוח . עליהם מפזרים את הפירות היבשים כשהם חתוכים לרבעים , אם נשארו גבעולים מניחים אותם מעל ושופכים מעל את כל המים שבהם הרתחנו את הסלק. המים צריכים לכסות עד הפירות היבשים שנמצאים מעל . רבע שעה רתיחה ועוד שעה בלהבה נמוכה .... זמן הכנה שעה וחצי ... אבל בסוף מלקקים את האצבעות ... בתיאבון.
7. רותי מזרחי סוויסה – קוסקוס מרוקאי
.
למרק הקוסקוס:
אופן ההכנה:
סוגרים את הבשר, מוסיפים מים ואת החומוס ומבשלים בסיר לחץ או רגיל עד שהבשר רך. מוסיפים את הירקות חוץ מהדלעת. מתבלים ומבשלים כ-30 דקות.
מוסיפים את הדלעת ומבשלים עוד 20 דקות.
אני לוקחת קצת גזר, דלעת וקישואים, מועכת ומוסיפה שמן זית, אריסה, לימון ושום ומועכת ביחד.
אוכלים את זה לצד הקוסקוס.
למי שלא בא להכין קוסקוס עם כל התהליך של האידוי יכולה להכין קוסקוס מהשקיות רק שכדאי להעביר אחר כך במסננת של הקוסקוס.
8. מיכל סמפסון – צלי בשר נתח צ'ך / סינטה בתנור
.
צלי בשר:
נתח של צ'ך או סינטה, לסגור במחבת להכניס ל 3- שעות בתנור
עם ציר בשר שהוכן מראש . לעטוף את המגש בנייר אפיה( מטעמי בריאות ) ומעליו נייר כסף .חצי שעה בחום 180 מעלות ולאחר מכן להוריד ל 140 מעלות .
הכנת הציר :
שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, גזר, פטריות, שום, הרבה יין אדום ו2 טבליות של ציר בקר, (אם אין טבליות 2 כפיות אבקת מרק בשר) פלפל גרוס. לא צריך מלח ואם כן אז ממש מעט.
9. שמעון אגם – אסדו וירקות בתנור
קילו וחצי בשר אסדו עם העצם סוגרים מכל הצדדים במחבת ,מפזרים מלח ופלפל גרוס . באותו מחבת מטגנים קצת ... גמבה אדומה , 4-5 תפוחי אדמה, בצל אחד, ראש שלם של שום , 3-4 גזרים את הכול חותכים לקוביות גדולות מלבד השום שנשאר בשלמותו.
בקערה. מערבבים 2 כפות סוכר חום , כמה עלי טימין 2 כפות גרגירי חרדל . את הכול מכניסים לשקית קוקיס גדולה , סוגרים ומערבבים טוב . שמים הכול בכלי אפשרי גם בסיר פלדה , עושים כמה חורים למעלה בשקית ומכניסים לחום של 180 מעלות לשלוש שעות.
10. מרסלו ניומרק – פאי מחית תפוחי אדמה מארגנטינה PASTEL DE PAPAS
מצרכים:
ציוד:
לזניה מחבת פיירקס או אחר גדולה
תבנית אפייה גדולה
אופן ההכנה:
1. לקלף את תפוחי אדמה ולהרתיח עד שהם מוכנים.
2. מוסיף את ביצים למים רותחים ומבשלים 15 דקות.
3. מחצית, קליפה, וקוצץ את הבצל.
4. במחבת גדולה או רוטב, בצל מטגן מחבת
בשמן עד שהם רכים.
5. הוסף בשר בקר טחון לבצל .
6. הוסף פפריקה, מלח, ופפריקה לבשר.
7. מוסיף את עגבניות לבשר, מערבבים ומורידים מחום.
8. מוסיף את ביצים, זיתים וצימוקים, לתערובת בשר.
11. את תפוחי האדמה מרסקים בעזרת פומפייה למחית תפוחי אדמה ומוסיפים חמאת, מלח,
ופלפל.
12. להשתמש במחצית מחית תפוחי אדמה בשורת תבנית אפייה.
13. יוצק את תערובת בשר ומיישר.
14. למעלה עם פירה שנותר ואת הממרח
באופן שווה לכיסוי מילוי "כפי שרואים בצילום לצורת עוגה ".
15. אופה בחום של 350 מעלות במשך 30-40 דקות.
מגיש בריבועים לזניה בגודל.
11. חופית עזרא לסרי – קציצות בשר עם שומר ושעועית
אופן הכנה :
חצי קילו בשר בקר טחון, שעועית ושומר שחתוך לפרוסות
מכינים את הבשר לקציצות:
טוחנים כוסברה ,בצל אחד ותפוח אדמה קטן
סוחטים את התערובת ומוסיפים לבשר טחון
מטבלים בכפית ראס אל חנות ( תבלין מרוקאי) חובה לקציצות, 1/2 כפית מלח, כפית שטוחה של פלפל שחור גרוס, 3 כפות שמן ומעבדים בידיים את הבשר ויוצרים עיגולים
בסיר מטגנים בצל וכשהוא מזהיב מוסיפים עגבנייה מגוררת מוסיפים
1/2כפית כורכום, כפית פלפל שחור גרוס, 1/2 וקצת כפית מלח וכפית פפריקה מתוקה.
מערבבים טוב ומוסיפים את השומר והשעועית ומערבבים היטב
מסדרים את הקציצות בסיר ומוסיפים כוס וחצי מים
מביאים לרתיחה ומנמיכים לחום בנוני עד שהרוטב מצטמצם
בתאבון .
12. אורנה זמיר יעקב – תאנים ממולאות בשר
תאנים ממולאות: מכינים תערובת מבצל מטוגן, שום בהרט ובשר טחון. ממלאים תאנים, אפשר גם משמשים ושזיפים. מבשלים בסיר שטוח, עם בקבוק יין אדום משובח, על אש קטנה.
13. רוזי משיח – סירות חציל ממולא בבשר טחון וצנוברים
.
מצרכים :
הכנת טחינה ביתית כתוספת :
לקצוץ 4 שיני שום , מלח , כוס טחינה גולמית , 4 כפות לימון , חצי כוס מים .
לבחוש היטב , אם דליל להוסיף מעט טחינה גולמית , אם סמיך מדי להוסיף מעט מים.
14. שמעון אגם – מקלובה בנוסח עיראק
מצרכים :
אופן הכנה :
בסיר גדול שמים רבע כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה , מוסיפים את בשר השריר ומטגנים משני הצדדים עד לסגירתו . מוסיפים 3 כוסות מים כפית מלח , חצי כפית פלפל שחור וקצת כורכום ומבשלים לאחר הרתחה על להבה נמוכה כשעה . בינתיים מטגנים את שני צידי תפוחי האדמה רק להזהבה ומשרים 3 כוסות אורז בסמטי בלבד במים חמים עם 2 כפיות מלח חצי כפית פלפל שחור ורבע כפית כורכום לשעה .לאחר כשעה של בישול מוציאים את הבשר מהסיר פורסים את העגבניות בתוך הסיר ועליהן פורסים את תפוחי האדמה ומעל מחזירים את הבשר. בשלב הזה כבר לא מערבבים יותר את תחולת הסיר . המים צריכים להיות בדיוק טיפה מעל הבשר ועליהם מפזרים עוד כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור וקצת כרכום ומעל שופכים את האורז , מבשלים על להבה גבוהה עד שהמים נספגים ומורידים ללהבה נמוכה לעוד שעה מידי פעם בודקים אם לא חסר מים. בסוף הבישול תחתית המאכל שבה נמצאים הבצל העגבניות ותפוח האדמה צריך להיות צרוב קלות ...
15. אורנה כהן , קציצות הודו ברוטב גונדי
החומרים לכופתאות:
החומרים למרק:
חלקי עוף (כנפיים או שוקיים) חצי כוס גרגירי חומוס (אני משתמשת בסנפרוסט) 1 בצל חתוך לרצועות, כפית כורכום, כפית מלח וכפת פלפל, ההכנה: מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את חלקי העוף וגרגירי החומוס, ומבשלים יחד (חלקי העוף לטעם) להוסיף את רצועות הבצל והתבלינים (ניתן להוסיף מעט מרק עוף לא הכרחי) בינתיים להכין מהתערובת כופתאות בגודל של כדור פינג פונג ולהניח בצד, כעבור כשעה בערך כשהעוף מוכן, להוציא מהסיר ולהכניס את הכופתאות לבשל בערך כחצי שעה עד שעה על להבה נמוכה.
16. אורנה כהן – קציצות אורז ובשר טחון
מצרכים:
ההכנה:
17. רותי מזרחי סוויסה – עוף ביין אדום ופלחי תפוז
אופן הכנה :
לילה לפני משרים את העוף ביין אדום (2 כוסות), 3 שיני שום פרוסות, שמן מעט, מלח, פלפל, טימין, אבקת מרק פטריות, בצלי שלוט, פלחי תפוז, דבש או סילאן, כף טריאקי( במידה ויש כשר לפסח ).
הופכים מדי פעם את נתחי העוף בתוך המרינדה
עוטפים בנייר כסף
אופים בתנור בחום גבוה כשעה וחצי
מסירים את הנייר ומצמצמים מעט הרוטב.
18. אילנה יהב – גפיטע פיש לפסח
2 דגי קרפיון בינוניים (כדי שלא יצא שמן מדי . (לבקש בחנות שיורידו את הראש, העור ואת העצם המרכזית ולטחון פעמיים. (לא לזרוק את העצמות..משמש לציר הדגים (.
בסיר גדול מסדרים:
לתערובת הקציצות:
אופן ההכנה:
מביאים לידי רתיחה את הציר בסיר, ולאחר 5 דקות מתחילים להכניס את הקציצות. לייצור צורה שאוהבים אובלי או עגול, בזהירות אחד עד שמסיימים.
להנמיך את האש, לכסות ולבשל על אש בינונית-קטנה כ 3 שעות.
לאחר שמתקרר קצת, לסדר יפה בכלי הגשה ולשים על כל קציצה פרוסת גזר.
19. שמעון אגם - עוף ממולא בתנור
הכנת המילוי :
לוקחים 4 כוסות אורז לאחר שהיה מושרה שעה במים חמים , שמים בקערה ומוסיפים 3 כפיות מלח, כפית פלפל שחור רבע קילו בשר צלעות חתוך לקוביות קטנות, חופן חמוציות חתוכות , 2 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות קטנות , כף רסק עגבניות , 2 כפות סילאן ופפריקה , מערבבים הכל טוב
הכנת העוף :
מרתיחים את העוף בסיר גדול , שופכים את הנוזל , שוטפים את העוף וממלאים ברבע מכמות תערובת האורז שעשינו ומורחים בעזרת היד שמן מסביב העוף .
בתחתית הסיר שמים 2 בצלים ו-3 עגבניות חתוכות לירחים , מניחים באמצע הסיר את העוף הממולא מסביבו מניחים ירקות : תפוח אדמה , קישואים , גזרים וחציל כולם חתוכים לרבעים וחתיכות סלרי . מפזרים על כפית מלח. את יתר האורז שנשאר בקערה מכניסים לתוך שקית קוקיס עם 2 כוסות מים
סוגרים ומניחים מעל העוף . מביאים לרתיחה של רבע שעה ושמים בתנור או בפלטה ל-12
שעות בישול איטי. אין לשים מים בסיר, הירקות מספקים מספיק מים.
20. אורנה זמיר יעקב – פולקע בעלי סלק כוסברה שום ולימון
3 בצלים קצוצים, להשחים ולהוסיף 6 שיני שום, 10 פולקע, פלפל גרוס ומלח, כ 10 דקות על אש גבוהה, להוציא מהסיר ולהוסיף לאותו סיר צרור עלי סלק ירוקים קצוצים וצרור כוסברה, לערבב היטב
כ 5 דקות, להחזיר הפולקע לסיר, אש נמוכה שעה. אם חסר נוזלים להוסיף מעט לא בבת אחת.
בהגשה אם רוצים מעט לימון. בהנאה .
21. חופית עזרא לסרי – דגי מושט בסגנון מרוקאי
מצרכים :
אופן הכנה :
שוטפים היטב את הדגים,מסדרים יפה בסיר
מפזרים מעל כוסברה חתוכה גס
מפזרים שום על הכוסברה
מוסיפים את הפלפל וגזר (ניתן גם לשים פלפלים חריפים קטנים)
מתבלים עם 1/2 כפית כורכום
כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
לוקחים כוס וממלאים 1/2 כוס בשמן,מוסיפים 11/2 כפיות פפריקה אדומה חריפה ושופכים את הכל על הדגים
מוסיפים 11/2 כוסות מים
מביאים לרתיחה ,מנמיכים את האש לנמוך עד בנוני לכשעה בערך או עד שנראה שהרוטב מדלל .
22. רותי מזרחי סוויסה - דגים חריפים בנוסח מרוקאי
חומרים:
2 דגי בורי טריים חתוכים לפרוסות עבות
צרור כוסברה קצוצה גס
5 פלפלים חריפים
8-10 שיני שום
פרוסת לימון חצויה
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים רותחים
2 כפות פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
כפית כורכום
מלח
אופן ההכנה:
מסדרים בסיר רחב ושטוח חצי מכמות הכוסברה, את הפלפלים החריפים חצויים לאורך
מועכים את השום (לא מקצצים) ומפזרים
מוסיפים פרוסת לימון חצויה
מוסיפים את הדגים
שמים בקערית את השמן עם המים, הפפריקה החריפה והמתוקה ועם הכורכום והמלח ומערבבים היטב
שופכים מעל הדגים ומסביב
מביאים לרתיחה ומנמיכים אש
מבשלים כ-1/2 שעה
מדי פעם מרטיבים את הדגים עם הרוטב (לא הופכים הדגים).
הרוטב צריך להיות סמיך.
5 דקות לפני סיום הבישול מפזרים מעל הדגים ומסביב את יתרת הכוסברה.
מי שלא עומד בכמות החריף, שיפחית את כמות הפפריקה החריפה או הפלפלים החריפים.
23. פאני טלי בכר סלומון ברוטב – דג
מתכון:
פרוסות עגבניןת להניח בסיר ולהרתיח עם כף שמן זית, לאחר מכן למעוך ולהוסיף: פרוסות לימון, חצי ראש שום, גמבה אדומה, רצועות פלפל חריף שלם, כפית שמן זית.
להניח את הדגים ולתבלן בפפריקה חריפה ומתוקה כורכום או תבלין לדג מלח לפי הטעם להוסיף מעט מים ולבשל על אש קטנה.
ברתיחה השנייה לקצוץ חצי זר של כוסברה ולפזר על הדגים.
24. זהבה גמליאל – פילה מושט עם ירקות בתנור
הכנתי פילה מושט עם ירקות, מקמחים את הדגים עם קמח מצה כ-8 פילטרים ומטגנים בסיר רחב מטגנים פרוסות בצל עגבנייה ואפשר גם חציל כ-4 בצלים ועגבניות כל ירק מטגנים בנפרד מנחים בסיר שטוח בצל אחכ דגים ובסוף עגבניות מכינים רוטב ממיץ לימון אחד כף סוכר כף פפריקה אני הוספתי גם כף רסק עגבניות מערבבים הכול יחד ומוסיפים מלח פלפל לפי הטעם ומים ושופכים מעל אני הוספתי גם כמה שיני שום רתיחה ולתנור לשעה הרוטב טעים מאוד חמוץ מתקתק שווה.
25. אורנה זמיר יעקב – דגי לברק עם ירקות בתנור
דגי לברק ים טריים! כמספר הסועדים,
להשרות במרנדה : יין לבן, שמן זית, פלפל גרוס ומלח ים גרוס.
להכין רצועות של גזר, שומר, בטטה, תפ״א, חתיכות מלימון אחד על קליפתו, הרבה שום, סלרי, רוזמרין וטימין להניח על תבנית מעליהם את הדגים, לבזוק מעט שמן זית ומיץ לימון לתנור ב 200 מעלות 10 ד ולהנמיך ל 150 לכחצי שעה נוספת בתאבון תיהנו.
26. שמעון אגם – דג סלמון ברוטב פיקנטי
מצרכים :
4 עגבניות אדומות פרוסות לירחים דקים, אחת גמבה אדומה פרוסה לרצועות דקות , גזר אחד פרוס לטבעות דקות ביותר , חצי כוס חומוס מבושל, 1 פלפל חריף ירוק/אדום לא משנה , כף רסק עגבניות , דג סלמון פרוס , כף פפריקה בשמן , מלח פלפל שחור, חצי כפית קמון, קצת כורכום, קצת קימל , ארבע כפות שמן , 5-6 שיני שום .
אופן הכנה :
במחבת שמים את השמן השום הפלפל חריף חתוך לרצועות והגמבה ומקפיצים עד שמקבלים גוון צהבהב , מוסיפים את הרסק עגבניות, העגבניות , חומוס והתבלינים ומוסיפים כ 2 כוסות מים , אני מוסיף למחבת לימון אחד סחוט וכפית סוכר .מבשלים כחצי שעה ולאחר מכן מוסיפים את הדקים מעבירים בעזרת כף פרוטה על כל הדגים , 10-15 דקות בישול בלהבה נמוכה.
27. אורלי ברודו – פילה מושט עם תפוחי אדמה
.
מצרכים :
אופן הכנה :
בתבנית לסדר פרוסות תפוח אדמה מעל פרוסות בצל וחצי מעגבניות שרי
לקחת את כל התבלינים והירק ולמרוח היטב את הדגים ולסדר אותם מעל הירקות מעל לשים את יתרת העגבניות לכסות בנייר כסף
לאפות כ חצי שעה להוריד את הנייר ולאפות עד שישחים מעט .
28. אורנה כהן - קישואים עגולים ממולאים
החומרים למילוי:
ההכנה:
29. זהבה גמליאל – בצל ממולא
המתכון:
7בצלים בגודל בינוני לקלף ולחתוך לכל האורך עד האמצע והרתיח במים עד שרואים שהגלדים נפתחים לסנן ולשטוף במים קרים.
למילוי חצי ק״ג בשר טחון
2 כפות אורז עגול
2 תמרים ללא חרצנים חתוכים לחתיכות קטנות
חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור
כל גלד של בצל ממלאים בחלק העמוק ומגלגלים את שולי הגלד מעליו
מניחים בסיר כוס גרגרי חומוס קלופים. גרונות של עוף או כנפיים
4 -3 שזיפים יבשים שחורים ללא חרצנים כוס וחצי מים כף רסק עגבניות 3פות שמן ומלח פלפל
מעל מסדרים את הבצלים הממולאים הרוטב צריך להגיע לשלושת רבעי מגובה הבצלים מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור חום 150 מעלות לכל הלילה 8 שעות בלילה אפשר להנמיך ל-100 מעלות
30. עליזה תמם ברסי – חזה עוף עם גינגר לימון וקארי
מטגנים רצועות בצל ושום בשמן זית עד השחמה , חותכים את חזה העוף לרצועות או קוביות ומוסיפים למחבת , חותכים רצועות דקות של ג'ינג'ר ומוסיפים , חותכים חצי לימון עם הקליפה לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת ומוסיפים מלח וקארי הודי לפי טעם מערבבים הכול ומורידים מהגז אחרי בערך רבע שעה אחרי שהנוזלים נספגו , אפשר לסחוט קצת לימון בהגשה .
31. אורנה זמיר יעקב – שוקיים בשזיפים ומשמשים
אופן הכנה :
משחימים 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות, מוסיפים שוקיים ומטגנים היטב על אש גבוהה כ- 10 דקות. מוסיפים שזיפים מיובשים מגולענים ומשמשים מיובשים,בהרט, פלפל גרוס, קינמון, שום כתוש, רוזמרין ומלח.
בוחשים בעדינות, מוסיפים כוס מים רותחים ומכסים.
שעתיים על אש נמוכה, לבדוק מידי פעם אם חסר מים .
32. לאה ברק – עוף עם אפונה ואורז בתנור
המתכון לעוף בתנור עם אורז עסיסי שסופג את מיצי העוף. בתבנית גדולה לחתוך 1 בצל, 3 פלפלים אם יש אז בצבעים שונים) לקוביות, 2 שיני שום ורבעי עוף. לתבל במלח, פלפל שחור ופפריקה. לכסות בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור לחצי שעה. בינתיים להכין הקערה 2 כוסות אורז, 3 כוסות מים וכף גדושה מרק עוף. להוציא את התבנית להוציא רק את העוף ולשטח את האורז בתבנית. להחזיר את העוף, לכסות ולהחזיר לתנור לחצי שעה נוספת. להוציא מהתנור להוריד את הכיסוי לפזר 1 כוס אפונה (לאחר הפשרה) ולהחזיר לכ- 10 דקות להשחמה. בתיאבון!
33. ענת בן בסט - עוף עם שעועית ירוקה ועוד
עוף עם שעועית ירוקה, סלרי קצוץ, פטרוזיליה, שום, קארי, כורכום, גרגרי חרדל, מלח ופלפל - בכלי ברזל מכוסה לשעתיים עד שעתיים וחצי בתנור. יוצא נהדר. אפשר להגיש עם אורז.
אופן הכנה:
בסיר ברזל שמיועד לתנור מטגנים בצל אחד חתוך לירחים דקים עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים עוף
( כרעיים) מטגנים מכל צד להזהבה, מוסיפים את שאר המרכיבים ו- 2 כוסות מים מביאים להרתחה, מכסים ומכניסים לתנור בחום של 160 מעלות לשעתיים וחצי.
34. רותי מזרחי סוויסה – ירקות ממולאים
.
ממולאים: פלפלים בצבעים, קישואים, בצל, עגבניות
מילוי:
אופן ההכנה:
ממלאים את הירקות, מניחים בסיר כשהעגבניות למעלה
מניחים בסיר פרוסות שום ופלפל ירוק חריף
מערבבים בקערה 2 רסק עגבניות קטן, מים בכמות שכמעט מכסים את הירקות, שמן, מלח, כמון, פלפל שחור, כף סוכר,פפריקה וכורכום
שופכים לסיר ומבשלים עד לריכוך הירקות והאורז.
35. חופית עזרא לסרי – פשטידת תפוח אדמה
אופן הכנה :
חלטתי במים 4-5 תפוחי אדמה וריסקתי למחית
טיגנתי במחבת בצל אחד גדול לאחר שהזהיב הוספתי פטריות וטיגנתי ביחד , טבלתי עם מלח פלפל וקצת מרק בצל
הוספתי למחית תפוחי אדמה ,הוספתי 3-4 ביצים , פטרוזיליה קצוצה דק ,וערבבתי היטב לתערובת אחידה , יצקתי לתבנית ולתנור 180 מעלות לכ3/4 שעה
אם עושים את הפשטידה עם תרד או ברוקולי יש לחלוט במים כרבע שעה מרגע הרתיחה של המים ,לשטוף במסננת ולסחוט לפני ההוספה לתערובת הסופית .
36. שמעון אגם – פשטידת בטטה
אופן הכנת הפשטידה : לוקחים 6-7 בטטות ועוד בצל אחד ומגרדים במגימיקס , עליהם מוסיפים 4 ביצים , רבע כוס שמן , רבע כוס מים , כפית מלח , קצת פלפל שחור וכורכום לפי הטעם ... לערבב הכול ולשים בתבנית , להעביר לתנור בחום 200 לאחר רבע שעה להנמיך ל- 180 מעלות לעוד חצי שעה .... בתאבון .
37. שמעון אגם – פשטידת ברוקולי
מצרכים :
קילו ברוקולי אחרי בישול של כרבע שעה סינון המים ולחתוך לקוביות , 4 ביצים , 4 כפות אבקת מרק פטריות , פלפל שחור לפי הטעם , כוס מים .
אופן הכנה :
בקערה שמים אבקת מרק פטריות עם כוס מים פושרים , 4 ביצים ופלפל שחור ומערבבים טוב ומוסיפים את הברוקולי מערבבים שוב ושמים בכלי לאפיה 200 מעלות עד לקבלת גוון יפה ... אפשרי לגוון ולעשות חצי קילו ברוקולי עם חצי קילו כרובית ...
38. רותי מזרחי סוויסה - לביבה לפסח
לביבת מצות ענקית זאת לביבה/פשטידה בסיסית שאפשר לאכול מתוקה כמו שבתמונה, עם סוכר, מייפל, שוקולד, ריבה, או כולם ביחד או מלוחה, אם מוסיפים לבלילה גבינות, עשבי תיבול וכדו׳.
ללביבה:
לשים 1/4 כוס שמן קנולה במחבת 26 וכשהשמן חם, לא מעשן, שופכים את הבלילה ומיישרים.
בודקים שהתחתית יציבה ושחומה. מניחים צלחת גדולה מעל המחבת והופכים בזהירות.
מגלידים שוב למחבת עד שהתחתית שחומה והלביבה יציבה.
מעבירים לצלחת הגשה.
אני הכי אוהבת שילוב סוכר ומייפל, הכי טעים.
39. מרסלו נוימרק – פיצה כשרה לפסח
מצרכים לבצק:
• 1 ליטר חלב
• 6 ביצים
• 1 קילוגרם קמח מצה
• חצי קילוגרם קמח תפוחי אדמה
• 10 גרם אבקת אפיה
• מלח
• 120 גרם מרגרינה מומסת
לשכבה העליונה
• רוטב עגבניות
• גבינה מגורדת
• פרוסות עגבניות, זיתים ירוקים, זיתים שחורים, פטריות, בצל, פלפל ירוק ופלפל אדום
(ניתן לגוון על פי הטעם)
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת מסה אחידה. משרים את הבצק כשעה. מרדדים את הבצק ומניחים על תבנית. מצפים ברוטב עגבניות וגבינה ותוספות לפי הטעם.. אופים בחום של 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב .
40. ענת בן בסט – הגיבץ' של ענת
אופן הכנה:
2 בצלים, חציל, 2 קישואים, 2 גזרים, 3 תפו"א, 3 עגבניות - לחתוך לקוביות
להוסיף אפונה ירוקה, קצת שעועית ירוקה, במיה (אפשר של סנפרוסט), 2 גבעולי סלרי קצוצים גס. לערבב הכול ולהכניס לכלי חסין. להוסיף מעל רוטב (3-4 כפות רסק עגבניות, כף מלח, מעט סוכר, פלפל לבן ומים) ולסגור במכסה. להכניס לתנור ב-180 מעלות לשעתיים.
41. רותי מזרחי סוויסה – המטבוחה של רותי
מצרכים:
אופן ההכנה:
חורצים x בראש כל עגבניה מכניסים לסיר עם מים רתוחים
כשקליפת העגבניות נפרדת מהעגבניה, מוציאים, מצננים ומקלפים העגבניות
מקצצים העגבניות. שמים בסיר עם הפלפלים הקצוצים ועם השום הכתוש
מוסיפים שמן ותבלינים
מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עם מכוסה חלקית
כל דקות מערבבים, עד שהתערובת מבושלת לגמרי כמו ריבה ולא נותרו הרבה מים
אם נשארו הרבה נוזלים, מסירים המכסה וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שרוב המים מתאדים
בודקים תיבול ומוסיפים מלח, חריף וכו׳.
42. ג'נט אנגל – בומוואלוס של פסח
משרים מצות בהרבה מים למס' שעות או לכל הלילה. סוחטים, טוחנים, מוסיפים ביצים (ביצה לכל מצה וחצי,שתיים) מעט מלח ווניל. מערבבים מטגנים בשמן עמוק מאוד. רצוי אם יש מחבת מיוחדת עם חורים. מכינים ליד סירופ סוכר עם מעט לימון. בתיאבון !
43. אורנה כהן – חביתיות מצה וגבינות
להשרות כמה דקות מצות שבורות במעט מים חמים, למעוך המצות להוסיף קוביות גבינה בולגרית, אורגנו יבש, מלח, פלפל וביצים,לערבב החומרים ולטגן, בתיאבון .
44. שמעון אגם – תפוחי אדמה אפויים בתנור
אופן הכנה תפוחי אדמה אפויים בתנור :
בוחרים תפוחי אדמה קטנים ויפים שוטפים אותם טוב ומכניסים אותם לשקית קוקיס. לתוך השקית שמים : כפית אבקת מרק עוף , חצי כפית מלח , פלפל גרוס לפי הטעם , 4-5 כפות שמן זית , 2-3 כפות סילאן או דבש , קצת עלי רוזמרין וטיפה כורכום . מנערים טוב את השקית , קושרים מניחים על מגש פותחים 2-3 חריצים מחלק העליון של השקית ליציאת האדים מתוך השקית ומכניסים לתנור בחום של 180 לחצי שעה ולאחר מכן מנמיכים ל140 מעלות ושוכחים מזה ל- שעתיים שלוש .כמה שיותר בתנור התפוחים יוצאים יותר פריכים ... בתאבון.
45. שמעון אגם – אורז אדום
אופן הכנה:
בסיר שמים שמן, בצל קצוץ, 3 כפות רסק עגבניות, 2 עגבניות אדומות מרוסקות, כף פפריקה מתוקה, שלוש כפיות מלח, 3.5 כוסות מים(עדיף ציר בשר או עוף, אם אין אז להוסיף לרוטב כף אבקת מרק בשרי של עוף או בשר). לתת לכל הרוטב להגיע לרתיחה, להוסיף 3 כוסות אורז שהושרה חצי שעה במים. לאחר שהמים נספגים להוריד ללהבה נמוכה מאוד לבישול של עוד חצי עד שלושת רבעי שעה ולהוסיף עוד חצי כוס מים באמצע תחתית הסיר . יש להפוך מידי פעם בעזרת מזלג עץ גדולה את האורז מלמטה כלפי מעלה.
אפשרי במחבת לטגן קלות חצאי שקדים וצימוקים ולפזר מעל בהגשה.
46. שמעון אגם - סלט סלק
אופן הכנת סלט הסלק : במיקסר קוצצים את הסלק לרצועות דקות , את הנענע קוצצים בסכין ומוסיפים להם את החמוציות ועוד תפוח עץ אחד חתוך לקוביות קטנות. מוסיפים קצת מלח, לימון ושמן זית מערבבים הכול .
47. אתי ליפשיץ - סלט סלרי וגזר חמוץ מתוק
אני מבשלת הכל בסיר לחץ, חותכת את הגזר עיגולים לא עבים, את הסלרי בעובי 1 ס"מ בערך ומוסיפה קצת עלי הסלרי הטריים, מוסיפה שמן, לימון, מלח,מעט סוכר מים עד ל 1/2 מהגובה של הירקות ומבשלת כ- 20 דקות פשוט מעדן.
48. שמעון אגם – לחמניות לפסח
אופן הכנה:
בסיר על להבה נמוכה שמים 3 כוסות מים חמים, מוסיפים לסיר כוס שמן, שלוש כוסות קמח מצה דק, כפית וחצי מלח ( אפשר להוסיף כף סוכר לתערובת ). בוחשים טוב טוב כל הזמן על לקבלת עיסה לא דביקה ומורידים מהגז.
לאחר מכן לוקחים בהדרגה 5 ביצים ושופכים לכל התערובת ביצה אחר ביצה תוך כדי ערבוב.
יוצרים בעזרת יד משומנת לחמניות עגולות או ארוכות מה שנוח, שמים נייר אפיה משומן על תבנית, מניחים את הלחמניות אחת אחר השנייה עם מרווחים ביניהן ומורחים חלמון מעל.
יש להקפיד לא להשטיח את הלחמניות כי הן מתנפחות ולאחר מכן מתכווצות.
להכניס לתנור בחום של 180 מעלות כרבע שעה עד 20 דקות ולאחר מכן עוד 20 דקות בחום של 140 מעלות עד שיזהיבו.
מכבים את התנור ומשאירים עוד 10 דקות בתוך התנור בתנור כבוי.
יש להימנע מפתיחת התנור בעת האפייה.
49. רותי מזרחי סוויסה – עוגת מצות שוקולד ויין
מביאים שמנת מתוקה לרתיחה, מוסיפים 100 גרם חמאה ו-300 גרם שוקולד מריר או חלב
מוסיפים מעט מלח וסוכר וניל אחד
מערבבים כל הזמן עד שיש לנו קרם שוקולד חלק
שמים במקרר ל-1/2 שעה שעה
טובלים מצה ביין עד לספיגה מלאה
מניחים בתבנית
מורחים מהקרם ומניחים מצה
נוספת,כך 5 שכבות
מורחים מעל ובצדדים שוקולד
מפדרים באבקת קקאו, מגררים מעל שוקולד לבן ולמקרר לכמה שעות .
50. זהבה גמליאל - עוגת אגוזים כשרה לפסח
4 ביצים להקציף עם כוס סוכר ולהוסיף חבילת אינסטנט פודינג וניל 2 כוסות אגוזים ושקדים קצוצים חצי כוס שמן כוס מיץ תפוזים אבקת אפיה וכוס קורנפלור מערבים הכל יחד. לאפות 160 מעלות כ-40 דקות בתבנית 26.
51. רותי מזרחי סוויסה – עוגת שוקולד וקוקוס לפסח
1/2 כוס יין מתוק יין קידוש
1/2 כוס מים
4 כפות קקאו
כוס סוכר
להביא לרתיחה ולהוריד מהאש
להוסיף 200 גרם חמאה או מחמאה עד שנבלעת בתוך העיסה. לצנן.
להפריד 7 ביצים
להקציף חלבונים עם עוד חצי כוס סוכר לקצף יציב
לערבב את החלמונים ולהוסיף לרוטב קקאו המצונן
להוסיף כוס קמח אוסם כשר לפסח + חצי שקית אבקת אפיה
לקפל לתערובת חצי מקצף החלבונים
אל חצי מהקצף הנותר לקפל 2 כוסות קוקוס
לשים בתבנית חצי מכמות תערובת השוקולד
להניח בזהירות תלוליות מקצף החלבונים עם הקוקוס
למזוג בזהירות את יתרת תערובת השוקולד
לאפות בחום של 170 מעלות
לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה.
חג שמח וכשר ובתיאבון!