מתכון למשקה יין חם - סנגרייה

12 לאפריל 2015

logo
מאת אבי קאשי - באדיבות יקב רמת הגולן.

חורף חם עם יקב רמת הגולן - בחג המימונה הנוכחי, כשהשלג נערם בגולן, נשתה סנגריה חמה, חגיגית וטעימה. 


החורף חזר במלוא הדרו ובחג המימונה הזה, ננפשיר עם סנגריה מחממת קרביים.


הסנגריה משקה ספרדי פופולרי, האהוב במיוחד בחבל הבאסקים. למראה חגיגי מגישים בקערת זכוכית גדולה ויוצקים לכוסות בעזרת מצקת. במקור, המשקה מוגש קר, אך אין כייף גדול מלהנות ב"חורף" (מחצית אפריל..) ממשקה היין החם והעשיר.


הדבר הכי חשוב בסנגרייה הוא היין, ומשום כך חשוב להשתמש ביין איכותי, לא כבד או משתלט, שיודע לשחק יפה עם יתר המרכיבים. "הר חרמון" צעיר ורענן הוא היין הנכון למשימה.


כדי להעמיק את טעמה של הסנגרייה מוסיפים גם מעט ירדן T2 - האדום המחוזק של יקב רמת הגולן, שמתפקד כאן על תקן תמצית טעם מרוכזת.


* חומרים ל-5 ליטר:


לסירופ:


100 גרם צימוקים


100 גרם אפרסקים מיובשים


100 גרם חמוציות


100 גרם משמשים מיובשים


1 בקבוק הר חרמון אדום


800 גרם (4 כוסות) סוכר לבן


60 מ”ל (1/4 כוס) ליקר אפרסק (אם אין, אפשר להשתמש בכל ליקר פירות אחר במקום)


120 מ”ל (1/2 כוס) ירדן T2


3 מקלות קינמון


3 מסמרי ציפורן


לסנגרייה:


4  בקבוקים הר חרמון אדום


2  תפוזים פרוסים


1  לימון פרוס


2  פירות (אגס, תפוח עץ, אפרסק - מה שאוהבים) חתוכים לקוביות


250  מ”ל סודה


אופן ההכנה:


מכינים את הסירופ: מבשלים את כל החומרים בסיר 20 דקות על להבה נמוכה (בלי להביא לרתיחה). מצננים ושומרים במקרר עד 4 ימים.


מכינים את הסנגרייה: מעבירים את הסירופ לקערה או לקנקן גדול ומוסיפים את יתר החומרים. מחממים לפני ההגשה (מבלי להביא לרתיחה).


שותים לאט, נהנים מכל לגימה ומרגישים איך החמימות משתלטת על גופנו.


(צילום: גילה נגילה, יקב רמת הגולן)