פסטיבל טעם הנגב
30 לספטמבר 2015

30 לספטמבר 2015
עיריית באר שבע באמצעות חברת כיוונים והמשרד לפיתוח הנגב והגליל, באמצעות הרשות לפיתוח הנגב, יפיקו בחול המועד סוכות 2015 את פסטיבל "טעם הנגב". שלושה ימים של פסטיבל המשלב בתוכו קולינריה, אמנות, תרבות ועסקים מקומיים מבאר שבע ומהנגב.
זו תהיה הפעם הראשונה שייערך בבירת הנגב פסטיבל תרבות קולינרית בסדר גודל שכזה, המשלב את מיטב התרבות, החקלאים, העסקים והתוצרת של באר שבע והנגב.
הרעיון המרכזי העומד מאחורי הפסטיבל הוא שילובם של מוסדות התרבות המקומיים, העסקים המקומיים, האמנים המקומיים יחד עם שפים ידועים, אמנים ידועים - וכולם משתלבים בפסטיבל ייחודי, המציג את תבואת הנגב על שלל גווניה.
מוקדי התרבות בעיר העתיקה יפעלו כחלק משגרת ימי מהפסטיבל באמצעות תכנים ייחודיים ומגוונים. יינתן דגש לעלות השתתפות בפסטיבל מול כלל העסקים בבאר שבע ובנגב בכלל, כל עסק על פי גודלו, היקפו ואופי הפעילות שלו.
אז מה יהיה שם?
מתחם מרשים שיכלול שדרת תבלינים מרשימה של חברת תבליני מימון ושדרת מוצרי אפייה עשירה ומעניינת, שתציע מגוון מוצרי וכלי אפייה של חברת מימונ'ס. במתחם יהיה אזור פעילות שיציע מגוון סדנאות אפייה לילדים ומבוגרים.
שדרה מעוצבת ברחוב האבות שבה יציעו מיטב מבשלות ויקבי הבוטיק המשובחים מהנגב את תוצרתם, לצד טעימות, כמובן.
ברחבה של מרכז הצעירים: מיטב השפים של המסעדות הגדולות בדרום לצד השפים הגדולים והמוכרים בישראל יעבירו מופעי שף והרצאות במתחם ובו מטבח פתוח.
הילה אלפרט | סמדי בומבה | סהר רפאל | מיקי שמו | טל כהן | עומר מילר | רונן דוברת
מגוון להקות מקומיות והרכבים ייחודיים לצד יוצרים מכל רחבי הנגב. בכל יום יתארח אומן מרכזי אחד להופעת סגירה החל מהשעה 22:00. ביום הראשון פבלו רוזנברג וביום השני שירי מימון.
הקמת מתחם ילדים אינטראקטיבי שיציע שלל פעילויות לילדים, הפעלות קולינריות וסדנאות בישול. ביום הראשון יתקיים מופע מרכזי של יובל המבולבל.
הקמת שדרה צבעונית שתציע מגוון כלי בית, כלי מטבח ואביזרים בעבודת יד לצד אמנים מקומיים שונים שיציעו את מגוון מוצרים נלווים.