החורף הגיע וזה בדיוק הזמן לצ\'ולנט

19 לנובמבר 2015

logo
מאת שוש להב.

ארבע סבתות מבית הדיור המוגן ''אחוזת צהלה'', הסכימו לחשוף את המתכון הסודי שלהן לצ'ולנט, כמו שצ'ולנט צריך להיות...


החורף כבר כאן, גשום וקר, וזה הזמן למאכל סמיך וחם - הצ'ולנט. אנו מתכבדים להציץ לסירים הפרטיים של ארבע נשים בשלניות וסבתות פעילות, מבית הדיור המוגן "אחוזת צהלה".


* הצ'ולנט של אביבה פרידנשטיין


מצרכים:


כ 1 ק"ג בשר שפונדרה (חתוך באורך כ 7 ס"מ)


1 כוס שעועית לבנה


1/2 כוס גריסי פנינה


1 בצל גדול שלם חרוץ כמעט עד הסוף


6 תפוחי אדמה מקולפים בינונים


תבלינים: פלפל, מלח, מעט חויאג' למרק, אבקת מרק


מצרכים לכיכר בצקי דמוי קלופס:


1/4 חלה רטובה סחוטה ומפוררת


2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות


2 שיני שום כתוש


 1/4 כוס שמן


2 כוסות קמח


1/2 כפית אבקת אפייה, מלח, פלפל


אופן הכנה:


לטגן את הבצל החתוך עד הזהבה- ולהוציא מהמחבת.


בקערה נפרדת לשים החלה הסחוטה והמפוררת.


להוסיף הקמח, כל התבלינים, הבצל המטוגן והשמן.


ללוש וליצור צורה של קלופס (כיכר מאורכת).


אם המרקם יבש מידי, להוסיף מעט שמן.


הכנת הסיר:


לפזר את השעועית גריסי הפנינה והבצל הגדול.


לשים את הבשר, מעליו תפוחי האדמה והביצים.


להוסיף התבלינים ומים שיכסו את הכל.


להרתיח- ולהוריד את שכבת הקצף.


לשים את הקלופס, לסגור עם מכסה.


להכניס לתנור לחום גבוה 180 מעלות.


בלילה להוריד ל 100 מעלות.


לבדוק שיש מספיק מים ותיבול, אם יש צורך להוסיף.


* הצ'ולנט של חיה כץ


מצרכים:


 כ 6 כרעיים של עוף


 700 גר' בשר שייטל חתוך לקוביות גדולות


1 כוס גריסי פנינה או חיטה


3/4 שעועית לבנה


3 בצלים חתוכים לקוביות קטנות ומטוגנים


6 תפוחי אדמה מקולפים בינונים.


8 שיני שום


תבלינים: 2 כפות גדושות מרק עוף, 1 כפית פלפל, 1 כפית פפריקה מתוקה.


 1/3 כפית פפריקה חריפה, מלח.


אופן הכנת הסיר:


לשים בסיר את גריסי הפנינה, התפוחי אדמה.


השעועית, הבשר, הכרעיים הבצל המטוגן, השום.


למלא מים בגובה התכולה, להוסיף כל התבלינים.


להביא לרתיחה על הכיריים כשהסיר מכוסה.


להעביר לתנור לחום בינוני לכ 20 שעות.


מצרכים לקלופס בצק:


200 גר' חמאה או שמן או מרגרינה


3 כוסות קמח


תפוח אדמה מרוסק


2 כפות אבקת מרק עוף


2 בצל חתוך מטוגן


1/2 כפית פלפל שחור


1 שן שום כתוש


1/4 כוס מים


אופן ההכנה:


ללוש הכל ולהכין כיכר דמוי קלופס - להכניס למקרר להתגבש.


להכניס לסיר בתנור.


* הצ'ולנט של לידיה אבידן


מצרכים:


בשר צלעות


עצמות סוכר


700 גר' בשר שייטל חתוך לקוביות גדולות


1 כוס גריסי פנינה


3/4 שעועית לבנה שהייתה שרויה יום קודם


1 בצל גדול מקולף


6 תפוחי אדמה מקולפים בינונים


8 שיני שום


תבלינים: מלח, פפריקה אדומה מתוקה, 1 כף סוכר מומס מושחם


אופן הכנת הסיר:


במרכז הסיר לשים את הבצל ועצמות הסוכר.


מסביב להניח את תפוחי האדמה חתוכים לחצי.


לפזר שעועית וגריסי פנינה ועליהם את בשר הצלעות.


לבשל על אש קטנה עד הרתחה.


להוסיף את הסוכר המומס המושחם.


להוסיף התבלינים.


להכניס לתנור עם מכסה מהודק באבן לחום בינוני.


בבוקר להוסיף את הקישקע השטוף, לכסות ולהמשיך בתנור עד לצהרים.


* הצ'ולנט של שושנה אקרלינג


מצרכים:


כ 1 ק"ג בשר לצ'ולנט (חתוך לקוביות גדולות)


1 כוס שעועית לבנה, להשרות במים כשעתיים


1 כוס גריסי פנינה שטופים


1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות


3 כפות סוכר


6 תפוחי אדמה מקולפים בינונים


קישקע מוכן שטוף


תבלינים: פלפל, מלח


אופן הכנה:


להמיס ולהשחים סוכר בסיר.


אחרי ההשחמה להוסיף 1 כוס מים.


בנפרד לטגן את הבצל החתוך עד הזהבה ולהוסיף לסיר.


לפזר את השעועית, גריסי הפנינה, תפוחי האדמה, הבשר והקישקע.


להוסיף כ 2 כוסות מים.


לכסות ולהרתיח, אחרי כשעה להוסיף מים שיכסו הכל.


להוסיף התבלינים ולהכניס לתנור לחום נמוך למשך כל הלילה.


לבדוק שיש מספיק מים ותיבול, אם יש צורך להוסיף מים.


בתיאבון!


(צילום: יח"צ)