שוק "ריחות וטעמים" מפתיע ברמת השרון
16 לדצמבר 2015
16 לדצמבר 2015
המראה האסתטי הכללי של השוק המקורה והמעוצב להפליא, הצבעוניות המסחררת, ריחות המאכלים שמילאו את כל חלל האף, הסחורה הטרייה המוצבת על הדוכנים, מגוון המוצרים המוצעים במדפים, והתבשילים מעוררי התיאבון. אז מה עוד נבקש ולא קיבלנו?
לקראת החורף השיק שוק "ריחות וטעמים" ברמת השרון תפריט חורפי משביע טעים ומנחם, הכולל מגוון תבשילים בבישול ביתי אותנטי. בנוסף, מוצע בחמישי ושישי אוכל ביתי מכל העדות, כאשר גולת הכותרת היא הבישולים העירקים של אמא פרחייה, שכדאי מאד לקחת הביתה.
המסעדנית והיזמית הקולינרית המובילה לימור אורן - מנכ"לית ג'ירף, מנכ"לית ג'פניקה, TYO, ובן זוגה עודד שהרבני - יועץ מס, משפטן וסוחר ירקות מזה 20 שנים, השיקו לאחרונה את "ריחות וטעמים" - שוק חדש, בקונספט ייחודי, באזור המוסכים המתפתח והמדובר ברמת השרון. בהקמת השוק החדש, המשתרע על פני כ- 300 מ"ר, הושקעו כ-1,000,000 ₪ והוא מיועד להיות השוק הראשון מבין רשת שווקים עם קונספט ייחודי, שיוקמו במהלך השנים הקרובות בערים שונות ברחבי הארץ.
עם כל החושים:
"ריחות וטעמים" נבנה במודל ייחודי, המשלב השראות משווקי האיכרים בתאילנד, רומא, ברצלונה, לונדון ואף שוק לוינסקי בתל אביב, וחנויות המתמחות במזון איכותי וביתי, והכל תחת קורת גג אחת. השוק פועל תחת המוטו "כמה שיותר קרוב לאדמה, כמה שיותר קרוב ליצרן, כמה שיותר קרוב לטבע" ובהתאם, ניבנו כלל החללים והדוכנים ב"ריחות וטעמים" מעץ ממוחזר. השוק מציע, בניגוד לשווקים האחרים, תוצרת חקלאית מגוונות, במחירים הוגנים, ללא פערי תיווך. השוק כולל למעלה מ-1000 מוצרים, דוכנים וברים של אוכל.
עוד מציע השוק דוכני פירות וירקות, מחלקת תבלינים, מחלקת חמוצים, מחלקת יין, מחלקת שמנים, מחלקת טחינה וחלווה, מחלקת עוגות ועוגיות, מחלקת שימורים, מחלקת קטניות, מחלקת גבינות, עמדת שייקים, עגלת פירות חתוכים, מחלקת ריבות תוצרת בית ועוד. השוק מתוכנן בהמשך דרכו גם לפעול כשוק לילה (יתחיל בימי חמישי) וישלב הופעות מוזיקה עם הפתעות קולינריות מתחלפות, סדנאות שף למבוגרים וילדים, אירוח שפים מובילים ועוד.
"ריחות וטעמים" מציע מידי יום חוויה קולינרית מרגשת של טעמים, צבעים וריחות, שכוללים בר חופשי (בופה) המציע מגוון ארוחות בוקר, הכוללות מגוון סלטים, ירקות וביצים (49 ₪ לארוחה חופשית כולל שתיה), וכן ארוחות צהריים חורפיות, הכוללות מגוון תבשילים ביתיים מהבילים ומגוונים מעדות ומטבחים שונים מרחבי העולם: סוגי חמין שונים, ממולאים, קובות, מפרום וסלטים שונים (ארוחה חופשית 49 ₪). לארוחות הבוקר והצהריים אין תפריט קבוע, כשכל המנות משתנות על בסיס התוצרת הטרייה באותו היום בשוק וההשראות הקולינריות של הבשלנים השונים.
בימי חמישי ושישי מוצע במקום אוכל בייתי מוכן לקחת הביתה. מדובר בשלל תבשילים ביתיים, מעשי ידיה של אמא פרחיה, הכל טרי ונעשה במקום: תבשילים עירקים, ממולאים, קובות ומטעמים בלתי נשכחים נוספים, מהמטבח העירקי ושאר המטבחים והעדות. בנוסף, מציע המקום את חלל החנות והמרפסת המקורה לקיום אירועים אינטימיים (עד 100 איש) באווירת שוק עליזה, במסגרתם יוגש תפריט החורף הביתי של המקום.
"ריחות וטעמים" כולל מספר יתרונות לצרכן. לראשונה בישראל יעניק השוק תעודת אחריות על הפירות והירקות שימכרו, אשר תאפשר החזרת מוצרים שנקנו פגומים. יזמי השוק מבטיחים אסטרטגיית מחיר הוגנת, אשר תמנף עבור הלקוח את ניסיונם הרב של היזמים בתחום הקמעונאות ותציע מחירים ללא פערי טיווח, כמו גם טעימות בכל דוכני השוק, מגוון המוצרים, טריותם, אפשרות של הכנת הזמנות מראש ואפשרות למשלוחים.
לדברי היזמית לימור אורן: "אנו גאים על המיזם החדש אשר יביא את הפריפריה על טעמיה, ריחותיה וצבעיה, בתחילה לרמת השרון ולאחר מכן לערים נוספות ברחבי הארץ. הקונספט של ריחות וטעמים הינו 'כמה שיותר קרוב לאדמה, כמה שיותר קרוב ליצרן, כמה שיותר קרוב לטבע' ובהתאם לכך, שוק האיכרים ישנה את פניו בכל יום מחדש בהתאם לטבע, לאדמה ולמצב הרוח של בעליו.. אנו מאמינים שהשוק יהפוך למוסד קולינרי שמשלב תחת קורת גג אחת חווית צריכה אחרת, של חומרי גלם איכותיים במחירים הוגנים וחווית אכילה בלתי נשכחת בתוך השוק".
לדברי היזם, עודד שרהבני: "מהיום שאני זוכר את עצמי, העסק של הורי היה מרכז השכונה בשל אישיותה של אמי. אמא הייתה עומדת על הקופה מידי יום, ביד אחת שוקלת וביד השנייה מטגנת חצילים לסביח, קובות ומבשלת ממולאים. אוכל מביא שמחה בכל מקום. אמא תמיד חשבה מחוץ לקופסא, בחרה לא לזרוק כלום ותמיד דאגה להפוך את הפירות והירקות שנותרו, לריבות, רטבים, ממרחים שקשוקה ועוד. אין מתחרה לחמוצים של פירחיה, שנהגה להאכיל את כל השכונה. מכל זה יוכלו ליהנות הלקוחות והיא תשתלב במיזם החדש עם אישיותה, מאכליה ומתכוניה. ולא לשכוח - 7 כוסות קפה שחור ביום".
"ריחות וטעמים"- החרש 8 אזה"ת רמת השרון,
א-ה 08:00-22:00 , ו'- 10:00-16:00
חמישי ושישי - אוכל בייתי עירקי של אמא פרחיה.
(צילום: גל בן זאב)