עוגת גבינה ופסיפלורה - מתכון קיצי ורענן

17 למאי 2012

logo
באדיבות אורית מורן.


לקראת חג שבועות, דוכן העוגות והקינוחים של אורית מורן מיריד האוכל בדיזנגוף סנטר בת"א, מציע מתכון קיצי ורענן לעוגת גבינה ופסיפלורה.


המרכיבים לבסיס:

75 גר' חמאה

2 כפות סוכר

¾ 1 כוסות פירורי ביסקוויטים

ממיסים חמאה וסוכר בסיר על אש נמוכה. מוסיפים את פירורי הביסקוויטים ובוחשים היטב.

מהדקים את התערובת בשכבה אחידה אל תחתית תבנית מתפרקת עגולה משומנת בקוטר24 ס"מ.

המרכיבים למלית:

1/3 כוס מים

1 שקית (14 גר') ג'לטין

4 חלמונים + 1 ביצה

1 כוס סוכר

500 גר' גבינה לבנה 5%

שקית סוכר וניל

1 מיכל שמנת מתוקה

לזיגוג:

150 גר' דקורג'ל ניטרלי

תוכן של שתי פסיפלורות גדולות

הכנת המלית:

1. משרים את הג'לטין במים במשך כ- 10 דקות.

2. מקציפים חלמונים עם ביצה וחצי כמות הסוכר לקצף תפוח ובהיר.

3. מחממים את הג'לטין והמים במיקרוגל כ- 20-30 שניות ומערבבים לתערובת חלקה.

מוסיפים לקצף ומקציפים עוד כדקה.

4. מערבבים גבינה, סוכר וניל ויתרת הסוכר לתערובת אחידה. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה.

5. מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לתערובת הגבינה.

6. יוצקים את מלית הגבינה על בסיס הביסקוויטים ומקפיאים לשעה.

7. מערבבים דקורג'ל לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את תוכן הפסיפלורות ומערבבים.

8. יוצקים על העוגה ומחליקים.

מעבירים למקרר ל- 6 שעות לפחות לפני ההגשה.

יריד האוכל של דיזנגוף סנטר מתקיים מדי חמישי ושישי

מיקום: בניין B הצפוני בקומת הכניסה ובקומת המרתף

דיזנגוף סנטר, דיזנגוף 50, תל אביב 03-6212400

* צילום עידן ארז