Valentine day - אוכל שעושה חשק לאהבה ומין
11 לפברואר 2016
11 לפברואר 2016
כבר בתנ"ך, רב המכר העתיק ביותר, פיתתה חווה את אדם בעזרת תפוח, שהפך מאז סמל לפיתוי. יעל הרגה את סיסרא לאחר שהשקתה אותו חלב, והמן ניסה לכבוש את אסתר בתום משתה בארמון. מאז הקשר בין אוכל לסקס הלך והתחזק, ומי שאחראי במידה רבה על קיבוע הקשר האסוציאטיבי, היא האמנות. למשל, הקולנוע המודרני תרם רבות לחיבור בין אוכל וחושניות, בסצנות שנחרתו בזיכרון הקולקטיבי.
המזונות והנילווים הנחשבים בתרומתם לעליית מפלס החושניות:
שום - השום מכיל אליצין הגורם לדם חדש לזרום ישר לאברי המין.
ביצים - ביצים אינם מאכל ארוטי אבל מכילים רמה גבוהה של הוויטמינים B6 ו- B5 המסייעים לייצר הורמונים ולהפחתת לחץ, שני אלמנטים נחוצים כדי לעזור במיטה. ביצים הינם גם סמל לפוריות וללידה ויש הנוהגים לאכול אותם לא מבושלות, לפני קיום יחסי מין, כדי להעלות את יכולותיהם.
שקדים - שקדים הינם מקור מצוין לחומצות שומן חשובות, המהוות אבני בניין לייצור הורמונים גבריים. הריח של שקדים ידוע כמעורר נשים וניתן לשלב אותם ע"י הדלקת קטורת בריח שקדים, ולתת לגבר לאכול כמה. תאנים ידועות כפרי מועדף בפולחן ההזדווגות כבר ביוון העתיקה.
יין אדום - מרגיע את מערכת העצבים ומזרים דם אל האיברים המוצנעים. אלכוהול אף הוא ידוע כמשחרר עכבות ויוצר עוררות מינית.
שמנים אתריים - ידועים בריחות המעוררים שלהם (פצ'ולי למשל).
מזונות אקזוטיים - כמו אננס ומנגו. המנגו, על פי האפריקאים הוא גלגולם של האשכים בטבע. הוא נחשב כמעורר מיני בעיקר בגלל ריחו העז, טעמו המיוחד ו
האקזוטיות שבו.
שוקולד - מכיל ריכוז גבוה של המולקולה פנילאתילמין ,(PEA) המיוצרת באופן טבעי בגופנו כאשר אנו מצויים במצב של תשוקה או התאהבות חזקה. בשעת אורגזמה מגיעה מולקולה זו לרמות שיא בגוף האישה. השוקולד גם ממריץ ייצור סרוטונין ואנדורפינים כימיקלים, המעלים את מצב הרוח.
אלכוהול - הסקסית מבין כל סוגי האלכוהול היא השמפניה, בגלל הבועות המעקצצות באף והאסוציאציה הקלילה והעשירה. שמפניה ותותים נחשבים עד היום לצירוף הרומנטי-חושני האולטימטיבי.
הצעה לארוחה חושנית לרגל יום האהבה:
* מנה ראשונה - תאנים במילוי גבינת עיזים
החומרים:
4 תאנים
1/3 חבילת גבינת עיזים
1/2 שן שום מרוסקת
חלמון ביצה
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1/3 כפית חרדל
1/3 כפית סוכר
10 שקדים קלופים וקצוצים
אופן ההכנה:
טורפים את הגבינה עם חלמון הביצה והשום, חותכים כל תאנה ל-4 חלקים, מבלי להפריד ביניהם, שמים על כל תאנה מתערובת הגבינה.
מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת, ויוצקים על כל תאנה כף מהתערובת.
קולים את השקדים בתנור, ומפזרים אותם על התאנים.
* מנה עיקרית - רביולי פתוחים במילוי פיטריות
החומרים:
250 גרם עלי פסטה מבצק פסטה טרי בגודל 24x24
200 גרם פיטריות יער
4 שיני שום מעוכות
2 כפיות חומץ בלסמי
1 כוס יין אדום
1 כפית סוכר
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
1 כפית רסק עגבניות
אופן ההכנה:
מטגנים את הפטריות בשמן זית על אש נמוכה, ומוסיפים את השום. כשהפטריות מתחילות להשחים, מוסיפים את החומץ בלסמי, יין, סוכר מלח ופלפל, ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את רסק העגבניות, בוחשים ומורידים מאש.
חותכים את הפסטה לריבועים בגודל 6x6 ס"מ ומבשלים את הפסטה.
מסדרים את ריבועי הפסטה על צלחת, מניחים על הפסטה פיטריות ורוטב, ומכסים בריבועי פסטה נוספים.
* קינוח - אננס בקרמל תפוז
צולים את האננס על מחבת פסים לצריבה ואטימה דקה מכל צד.
מחממים תנור ל- 150 מעלות. מניחים את האננס בתבנית, סוחטים תפוזים לכדי 1/3 גובה האננס, מוסיפים כף חמאה, גרגירים ממקל וניל, אופים כ- 20 דקות, כאשר לאחר 10 דקות הופכים את האננס. מצננים ומכינים את הרוטב.
הרוטב:
מכינים קרמל מ1/2 כוס סוכר ומעט מים.
מערבבים מיץ מתפוז, מקל וניל, כ-2 כפות חומץ בן יין, ומוסיפים תוך כדי ערבוב לקרמל, עד שמגיע למרקם חלק. מצמצמים עד לדרגת סירופ.
פורסים את האננס לפרוסות עגולות דקות, מזגגים מלמעלה את הרוטב ומתענגים....
* מה שותים? קוקטייל - "פיתוי"
החומרים:
2 כפות שוקולד לבן מומס
1 כף פירות יער
30 מ"ל Southern Comfort
20 מ"ל אבסולוט וניל
20 מ"ל פרנג'ליקו
20 מ"ל מיץ אוכמניות
אופן ההכנה:
מעבירים לבלנדר את השוקולד, הפירות וה- southern.
מערבבים בשייקר את שאר החומרים, ומוסיפים את התערובת שבבלנדר לשייקר, מערבבים ומגישים בכוס מרטיני גדולה.
תאהבו ותהיו נאהבים בחג האהבה ולתמיד!
* הכותבת, איילת נדיב - דיאטנית קלינית, M.Sc, מנהלת מקצועית רשת סטודיו C