מתכון: רביולי גבינות ברוטב אגוזי מלך

24 למאי 2012

logo
מאת משה בראל - ל'פסטה דלה קזה'.


לקראת חג השבועות, מוצע מתכון טעים, מיוחד וטעים. בתיאבון!


לפניכם מתכון רביולי גבינות ברוטב אגוזי מלך, המיועד ל- 3 עד 4 מנות מנות:

רכיבים:

• 500 גרם רביולי ממולאים גבינות של פסטה דלה קזה (למשל: פרמז'ן, ריקוטה, מוצרלה או גבינות עיזים).

• 200 גרם אגוזי מלך קלופים.

• רבע צרור פטרוזיליה קצוצה גס (20 גרם).

• שן שום כתושה.

• 50 גרם חמאה.

• 100 מ"ל שמן זית (חצי כוס).

• 200 מ"ל שמנת מתוקה (גביע).

• 30 גרם פרמז'ן מגורר.

• מלח ופלפל.

הכנה:

1. קולים את האגוזים: מניחים את האגוזים במחבת קרה ונקיה. על אש גבוהה קולים את האגוזים במשך כשתי דקות, תוך כדי טלטול וסיבוב מתמיד של המחבת, כדי שהאגוזים לא יישרפו. מסירים מהאש ומצננים מספר דקות.

2. בעזרת סכין גדולה קוצצים דק דק את האגוזים יחד עם הפטרוזיליה.

3. מחממים סיר עם חמאה ושמן זית. מוסיפים את האגוזים הקצוצים, הפטרוזיליה והשום, מערבים היטב ומבשלים על אש בינונית כדקה - שתיים. חשוב לוודא שהמרכיבים לא נשרפים.

4. מוסיפים שמנת מתוקה ופרמז'ן מגורד. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עוד מספר דקות עד שהגבינה נמסה בתוך הרוטב. מוסיפים מלח ופלפל ומסירים מהאש.

5. מבשלים את הרביולי על פי ההוראות, מסננים ומעבירים אל הרוטב, מבשלים יחד כדקה ומגישים.

בתיאבון!

ב'פסטה דלה קזה' המוצרים מיוצרים מדי יום על פי המסורת הנהוגה באיטליה, מקמח דורום אמיתי וביצים טריות. הייצור נעשה מדי יום והפסטה נשמרת בקירור. הפסטה יכולה להישמר גם בהקפאה עד חצי שנה מיום ההכנה. ב'פסטה דלה קזה' משתמשים אך ורק בחומרים איכותיים וטריים - הקמח מגיע מצפון איטליה, הביצים טריות מהמשק והגבינות הן מהמשובחות ביותר שיש בארץ ובעולם.

פסטה דלה קזה http://pastadellacasa.com/

* צילומים: איתיאל ציון, נועם בן אהרון