מי אמר שצריך אי במטבח??
15 למאי 2017

15 למאי 2017
כולנו יודעים שהמטבח היום, הוא הסלון החדש. במטבח אנחנו מבשלים, מארחים, עובדים, מכינים שיעורים... בקיצור, מדובר בזירת התרחשות מרכזית בבית, שהכול קורה בה, וזו הסיבה שתכנון מטבח ובנייתו, הם בין ההשקעות החשובות והיקרות בבית.
בשנים האחרונות, האי הפך לפופולרי עקב המעבר האופנתי ממטבח סגור למטבח פתוח והוא משמש כחוצץ בין החללים, מכניס את חווית השימוש במטבח למרכז השטח הציבורי ומאפשר למשתמש להיות חלק מהמתרחש בבית. האי בעל מקורות היסטוריים ותיקים מהמאה הקודמת, בהם הועסקו ציים של טבחים והיה צורך במשטחי עבודה רבים וגדולים.
כיום, האי מהווה יחידה שמוצבת במרכז המטבח ומשמש כמשטח עבודה לכל דבר ויכול להכיל בתוכו כיור וכיריים.
קיימת אפשרות לשלב בו ארונות, מגירות ומדפים פתוחים, ניתן גם להפוך אותו לשולחן אוכל, על ידי הצבת כסאות בר שיכולים להיכנס מתחת למשטח.
אך עוד לפני שתאמצו את טרנד האי במטבח, חשוב שתבדקו:
ועכשיו, כמה טיפים לעיצוב אופטימלי של אי במטבח:
מרווח - המרחק בין האי לארונות, תלוי במוצרי החשמל שנבחרו, אך חייב להיות מינימום של 120 ס"מ ורצוי אף יותר, כדי שתתאפשר פתיחת דלתות ומגירות בנוחות.
אחסון - ניתן לנצל את האי למקום אחסון נוסף דו צדדי או חד צדדי - בצד הפונה למטבח, תוכלו למקם יחידות אחסון עם ספרי בישול או כלי בישול ובצד הפונה לסלון, תוכלו למקם כלי הגשה ושירות.
פונקציונליות - הגובה המומלץ לעבודה הוא מעט מתחת לגובה המרפק בעמידה, דהיינו 90 ס"מ.
העבודה במטבח מתנהלת על פי נוסחת המשולש ומהווה יחס ברור בין הכיור, הכיריים והמקרר. מוציאים את המזון מהמקרר, שוטפים בכיור, מכינים, קוצצים ומבשלים, לכן חשוב לאפשר תפקוד נוח בין שלושת הקודקודיים והמרחק ביניהם לא יעלה על שלושה מטרים.
חומרים - האי בנוי לרוב מעץ או מגבס. ניתן לשלב בחלקו העליון משטח שיש אלגנטי, שמוסיף פאר ויוקרה או לחילופין, משטח בוצ'ר בלוק, שייתן מראה מרוכך וחמים.
אם יש לכם עוד שאלות בנושא, תכתבו זאת בפורום או שלחו למייל האישי, אשמח תמיד לעזור ולתרום מניסיוני בשטח.
(צילום: הדמייה של KARARO אדריכלות ועיצוב פנים)