מתכון לחג - עוגת שושנים דבש
אורי גורן | 22 לאוגוסט 2018
אורי גורן | 22 לאוגוסט 2018
וגם בחגים הקרבים נבלה במטבח בבישול ואפייה, אז הנה מתכון המוצע ע"י חברת שמרית, חברת מוצרי האפייה מהגדולות והמובילות בישראל, המגישה לרגל ראש השנה מתכון לעוגת דבש עסיסית ויפה, טעימה ומרשימה, בצורת שושנים עם חתיכות נתלשות, ללא צורך בחיתוך.
השימוש במתכון בנטורינה על בסיס שמן קוקוס של שמרית, המשמשת כתחליף לחמאה או מרגרינה. בהגשה שולפים כל פרוסה בקלות ונהנים:
1 ק"ג קמח
1 שקית שמרים טריים שמרית
1 כף מלח (20 גר')
¼ כוס סוכר (50 גר')
2 ביצים גודל L
100 גרם נטורינה רכה על בסיס קוקוס
¼ כוס דבש (80 גר')
½1 כוס וחצי מים פושרים (360 מ"ל)
5-6 כפות נטורינה על בסיס קוקוס מומסת
¾ כוס סוכר חום מעורבב עם כף קינמון טחון
4 כפות דבש מדוללות בכף מים רותחים
1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
2. משמנים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח למשך שעה וחצי עד שעתיים.
3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, כל חלק מרדדים למלבן דק בגודל 30X40 ס"מ. מסירים שוליים מיותרים ומברישים במרגרינה המומסת. מפזרים שליש מהמלית ומרדדים קלות.
4. מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, שהתפר פונה מטה. בעזרת מספריים חדות ונקיות חותכים מהבצק כמעט עד סופו חתיכות בעובי של ס"מ. חתיכה ראשונה נשארת במרכז, חתיכה שנייה מניחים לכיוון ימין וחתיכה שלישית פונה לכיוון שמאל. חוזרים על סדר הפעולות עד לקצהו של הגליל ומסיימים בחלק הפונה ישר.
5. מכסים ומניחים לתפיחה נוספת כחצי שעה.
6. מחממים תנור ל- °175 מעלות ואופים כ- 20-15 דקות עד שהמאפה שחום ותפוח.
7. מוציאים מהתנור ומברישים בדבש. מצננים ומגישים.
בתיאבון וחג שמח!
(צילום:)