מפריכים את המיתוסים על \'אוכל בריא\'. חמש טעויות נפוצות שהורסות את הדיאטה!
28 לנובמבר 2018

28 לנובמבר 2018
אחד המאבקים הקשים שאני מכירה, הוא המאבק על המשקל, ויותר מדויק – נגדו.. החורף רק התחיל ורובנו יודעים שזו תקופה שמעלים בין 1 ק"ג ל 3 בממוצע. אז מה המלכודות הנפוצות שגורמות לדיאטה להיכשל וכיצד ניתן להימנע מהן?
להלן חמשה מיתוסים על אוכל בריא שכדאי להפריך, ומה מומלץ על כדי לשמור על אוכל בריא ומאוזן, מאת סוזן באוורמן - ראשת מחלקת הדרכת תזונה וכושר בהרבלייף:
הסלטים הם מנת ברירת המחדל של כל מי שרוצה לשמור על הגזרה או לאכול בריא. אומנם מדובר בשילוב של ירקות וחלבונים הנחשבים לבריאים, אך לצידם לרוב מתווספים למנת הסלט גם רכיבים שאינם דיאטטיים או בריאים המפוצצים את הסלט בקלוריות ושומן, כמו הרטבים והירקות הפחמימתיים (תפוחי אדמה, בטטה וכו'). כיצד נתקן? יש להקפיד בנוכחות מכובדת של ירקות בכל הצבעים, הוסיפו חלבון (טונה\\עוף\\ביצה) והימנעו משימוש ברטבים או הוסיפו כף אחת בלבד של רוטב לכל היותר. במידה ואתם במסעדה, בקשו את הרכיבים בנפרד והוסיפו בעצמכם.
אומנם פירות עתירים ביתרונות בריאותיים, אך גם למיצים הטבעיים יש את החסרונות שלהם, הבולטים שבהם הוא תכולת סוכר גבוהה ובעייתית, שיכולה להקפיץ את כמות הקלוריות. שייקים על בסיס ירקות מכילים כמות קטנה משמעותית של סוכר מאשר מיצים על בסיס פירות. כיצד נתקן? מומלץ תמיד ללכת על המנה הקטנה או לכל היותר הבינונית, כי אפילו פירות טריים יכולים לתת "מכת" סוכר לא בריאה. עדיפות לפרי בצורה השלמה שלו, או שייק שיכיל את כל הסיבים התזונתיים, או לבחור במשקה מאבקת שייק חלבון, שיכיל ויטמינים ומינרלים במינימום קלוריות.
גרנולה היא תערובת דגנים הנחשבת למזון בריאות. תערובת זו מבוססת על פתיתי שיבולת שועל קלויים ובעלת גוון חום כהה, שלרוב נאפת יחד עם כמויות גדולות של שמן, סוכר או דבש, אגוזים ושקדים. על פניו, גרנולה נשמעת לנו כאופציה בריאה וכתחליף לארוחת בוקר מזינה, אך התוספות שמגיעות עמה (דבש\\פירות יבשים\\ממתיקים) הופכים אותה למזון עתיר סוכר וקלוריות. כיצד נתקן? צרו גרנולה ביתית טבעית שתכיל שיבולת שועל, אגוזים ושקדים לא קלויים וטיפה סילאן, או בחרו לאכול את שיבולת השועל בתוך יוגורט או כדייסה, ובכך תמנעו את העמסת הסוכרים המיותרת.
ארוחת בוקר היא הארוחה החשובה ביותר מבחינה בריאותית ואסור לדלג עליה. ארוחת הבוקר היא זו שמפסיקה את צום הלילה ומספקת אנרגיה לפעילות איברי הגוף. ארוחת הבוקר המסורתית שאנו מכירים ורגילים לקבל במלונות, בתי קפה ומסעדות, עלולה להגיע ל- 2000 קלוריות ומעלה ולרוב מכילה: לחם, 2 ביצים, סלט טונה, אבוקדו, טחינה, מיץ וסלטים שונים. כיצד נתקן? וותרו על המיץ ושתו מים במקום. בחרו לחם כוסמין או מקמח שיפון, במקום מקמח לבן. אל תתפתו לאכול הכל מהכל ובחרו סוג של חלבון אחד או שניים, כדוגמת חביתה וגבינה עד 5% אחוז או חצי קופסת טונה. בחרו בסלט עם הרבה ירקות ומעט שמן. ובימים עמוסים שאין זמן, אופציה נהדרת היא אבקת שייק וכף אבקת חלבון של הרבלייף לתוך השייקר, מים ומעט קרח, ושקשקו לכם בדרך לעבודה. השייק מכיל את כל הוויטמינים והמינרלים שהגוף זקוק לו בבוקר לתפקוד תקין, לערנות ולתחושת שובע.
לטיפים נוספים היכנסו לאתר חברת הרבלייף:
http://www.goodnutrition.co.il/
(צילום: יח"צ הרבלייף)