מבשל לצלילי מוזיקה קלאסית
26 לאוגוסט 2012

26 לאוגוסט 2012
גרמולאטה קון אמור. משחק מילים, או אם תרצו "תרתי משמע".
נכון שהגרמולאטה באה באהבה, רק שהכוונה, במקרה זה, לדג אמור עם גרמולאטה.
הגרמולאטה היא תערובת של פטרוזיליה, שום וגרידת לימון ושמן זית -
בדומה לצ'ימיצ'ורי, היא משמשת כליווי לבשרים על האש. גם דגים מקבלים אותו בברכה.
לי בא הרעיון להשתמש בו לא כתוספת, אלא כמישרה לדגים. ולטעמי זה מאוד מוצלח. דג האמור הוא מאוד פופולרי במטבח שלנו. בשרי, עסיסי ולא שמן. גם העצמות לרוב גדולות ולא ממש מציקות.
הכנת הגרמולאטה היא פשוטה מאוד:
מכניסים למג'ימיקס עלים מזר קטן של פטרוזיליה, 4-3 שיני שום, גרידה לימון, מלח גס, פילפל שחור גרוס ושמן זית.
מרסקים עד לקבלת תערובת סמיכה. מעבירים לכלי איחסון בו נמצאים 6 פרוסות דג האמור.
משרים לשעה או יותר.
מסדרים את הדגים העטופים במישרה הארומטי בתוך תבנית, ומפזרים מעל זסטים לימון וגרגירי פילפל אדום (לא חובה). מכניסים לתנור מחומם 180מעלות,
למשהו כמו 25 דקות, בהתאם לעובי הפרוסות הדג.
מגישים חם, אבל טוב גם קר.
אני הגשתי עם צרורות עגבניות שרי צלויות.
הטעמים המוזיקאלים הם הפעם בניחוח ספרדי:
מלחינים קלאסים רבים העלו את הפולקלור הספרדי על במות הקונצרטים והאופרה. הפעם אתייחס למלחין הספרדי manuel de falla שבין שלל יצירותיו הקלאסיות יש גם אופרה "la vida breve " (חיים קצרים), בה השפעה מובהקת של הפולקלור הספרדי הצבעוני.
הקטע הראשון שאני מציע נקרא "ריקוד ספרדי מס' 1 ". האופרה בוצעה בצורה קונצרטנתית גם בפילהרמונית הישראלית, בו השתתפו זמרים סולנים וגם רקדנית פלמנקו nuria pomares.
לקטע השני אני קורא "קונצ'רטו לקסטנייטות ותיזמורת". הוא למעשה אותו ריקוד ספרדי, בביצוע יוצא מגדר הרגיל, ע"י רקדנית פלמקו לשעבר lucero tena.
"קונצ'רטו לקסטנייטות ותיזמורת" .
להנאתכם ושיפוטכם.
שימו לב: אתם מוזמנים להכנס לבלוג שלי. הקטעים המוזיקלים מופיעים בסוף הפוסט ומודגשים בו באדום. אני כותב תחת rossini.
שתהנו, ארווין פרידן.