טיפים ומתכון לקראת המעבר לשעון חורף

צחי | 06 לספטמבר 2012

logo
מאת עמלי מסיקה*

או טו טו עוברים לשעון חורף, החושך יקדים והאויר אט אט יתקרר. בתקופה זו מומלץ להתנחם עם מאכלים חמים, שאינם "שוחים" בהמון קלוריות, כגון מרקי ירקות המבוססים על ירקות וקיטניות ופחות פחמימות משומנות.


בפרוס עונת החורף, גם אם הגשם מבושש לבוא, הסימנים כבר מורגשים באוויר, הימים מתקצרים ומתקדרים ואנחנו גם נוטים יותר ולהסתגר בבית.

הקטנת הפעילות הגופנית ועימה עלייה בצריכת המזון מסיבות שונות (שהות גבוהה יותר בבית, אוכל מנחם, פחות שעות אור..), טומנת בחובה הערכות מתאימה. הנה כמה טיפים ומתכון של עמלי מסיקה, הדיאטנית הראשית של קבוצת שטראוס: 

מומלץ להתנחם עם מאכלים חמים שאינם "שוחים" בהמון קלוריות, כגון מרקי ירקות המבוססים על ירקות וקיטניות ופחות פחמימות משומנות.

• חשוב להקפיד לצרוך מגוון ירקות, אפשר יותר מבושלים ופחות קרים.

• חשוב לשלב פירות וירקות כתומים וירוקים, הם עשירים יותר בויטמינים וחומרי טבע שחשובים למערכת החיסונית.

• מומלץ לצרוך מוצרים פרוביוטיים, כגון אקטימל ויוגורטים המכילים חידקים ידידותיים, המסייעים להגנה הטבעית של בגוף.

• גם בסביבת הבית ובתוך הבית, חשוב להמשיך להקפיד על פעילות גופנית. החורף הישראלי מזמן המון ימים יפים וקסומים, נצלו אותם להליכה, רכיבה ופעילות מהנה.

* מתכון לביבות קישואים:

המצרכים:

5 קישואים

½ כוס עלי בייבי לקט שטראוס

50 גרם שקדים

1 קופסה גבינת סימפוניה שום-שמיר

1 כף שמן זית יד מרדכי

2 ביצים, טרופות

1/3 כוס קמח מלא

מלח, לפי הטעם

פלפל שחור, לפי הטעם

לטיגון:

שמן זית

אופן ההכנה:

1. מנקים את הקישואים (לא קלופים) מהליבה עם הגרעינים. מגררים.

2. שמים את הקישואים במסננת, מעל קערה. מפזרים מעליהם מלח, ומניחים ל-30 דקות. שופכים את הנוזלים שהגירו הקישואים וסוחטים את הקישואים.

3. טוחנים היטב במעבד מזון את עלי הבייבי ואת השקדים.

4. מערבבים את שאר החומרים עם הקישואים.

5. מחממים מחבת טפלון גדולה, יוצקים לתוכה מעט שמן זית, ומטגנים כפות מהתערובת משני הצדדים, עד להזהבה. מספיגים את עודפי השמן בנייר מגבת.

לרוטב:

1 מכל יוגורט ביו שטראוס

1 קופסה גבינת סימפוניה שום-שמיר

2 כפות שמן זית יד מרדכי

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים.

* עמלי מסיקה - הדיאטנית הראשית של קבוצת שטראוס.

צילום: באדיבות שטראוס.