"סימפוניית הקישואים"

צחי | 16 לספטמבר 2012

logo

מאת ארווין פרידן - גמלאי הבנק.


הוא אוהב מוזיקה, שר בעצמו וחובב בישול. על השילוב הזה מספר ארווין פרידן (שם כינוי: "רוסיני"), גמלאי הבנק. הפעם חוזרים לטעמי האימפריה האוסטרו-הונגרית..


 

אני מבקש לחלוק אתכם נוסטלגיה ומתכון, ממאכל קיצי ממחוז ילדותי, במערב רומניה, שלפני מלחמת עולם הראשונה היתה שייכת לאימפריה האוסטרו-הונגרית.

יותר נכון להגדירו חמצמץ-מתקתק (עניין של טעם). אני מניח שהוא יכול להשמע מוזר במחוזותינו, אך תאמינו לי: אם כבר מעיזים לטעום, מתמכרים.

לרוב, נהגו לבשל את המאכל הזה, כאשר היה בנימצא בשר/עוף מבושל, "מכובס" בשפתינו, אבל הוא מצויין גם בזכות עצמו. וגם הפעם, הנוסטלגיה לא מאכזבת...

 

מצרכים:

- 6-5 קישואים.

- מיכל שמנת חמוצה.

- כף קמח רגיל.

- כף חומץ הדרים/תפוחים.

- צרור קטן של שמיר קצוץ.

- כף סוכר או יותר, לפי הטעם.

- מלח, פילפל לבן וקורט אגוז מוסקט.

ההכנה:

- מקלפים את הקישואים ומגרדים בפומפיה גסה.

- מוסיפים כף חומץ ומבשלים בסיר מכוסה (ללא הוספת נוזלים נוספים) כ 20 דקות.

- הוספת החומץ מטרתה היא לא לתת לקישואים "להתפרק" לגמרי וכמובן הוספת ארומה.

- מוסיפים את הסוכר ומתבלים במלח, פילפל ואגוז מוסקט.

- מהשמנת החמוצה והקמח מכינים תערובת חלקה (ניתן לדלל טיפה עם מעט חלב או נוזל הקישואים).

- מוסיפים לקישואים יחד עם חלק מהשמיר הקצוץ וממשיכים לבשל ללא כיסוי, עוד כ 10 דקות, לאידוי רוב הנוזלים, תוך כדי הגברת האש והשגחה מתמדת.

- בדקה האחרונה להוסיף עוד מעט שמיר קצוץ, לצבע.

הטעמים המוזיקליים:

באשר לטעמים המוזיקלים, אני חייב הסבר קטן. היות וטרם הולחן קונצ'רטו לחציל וגם לא ניכתבה אופרה על צ'ורבה - הקטעים שאני מצרף הם הטעם המוזיקלי שלי.

אז הפעם קבלו את הפתיחה לאופרטה של יוהאן שטראוס "העטלף" או בשמה המקורי die fledermaus בביצוע הכי וינאי שאפשר.

תהנו !