מאת ארווין פרידן - גמלאי הבנק.
הוא אוהב מוזיקה, שר בעצמו וחובב בישול. על השילוב הזה מספר ארווין פרידן (שם כינוי: "רוסיני"), גמלאי הבנק. הפעם חוזרים לטעמי האימפריה האוסטרו-הונגרית..
אני מבקש לחלוק אתכם נוסטלגיה ומתכון, ממאכל קיצי ממחוז ילדותי, במערב רומניה, שלפני מלחמת עולם הראשונה היתה שייכת לאימפריה האוסטרו-הונגרית.
יותר נכון להגדירו חמצמץ-מתקתק (עניין של טעם). אני מניח שהוא יכול להשמע מוזר במחוזותינו, אך תאמינו לי: אם כבר מעיזים לטעום, מתמכרים.
לרוב, נהגו לבשל את המאכל הזה, כאשר היה בנימצא בשר/עוף מבושל, "מכובס" בשפתינו, אבל הוא מצויין גם בזכות עצמו. וגם הפעם, הנוסטלגיה לא מאכזבת...
מצרכים:
- 6-5 קישואים.
- מיכל שמנת חמוצה.
- כף קמח רגיל.
- כף חומץ הדרים/תפוחים.
- צרור קטן של שמיר קצוץ.
- כף סוכר או יותר, לפי הטעם.
- מלח, פילפל לבן וקורט אגוז מוסקט.
ההכנה:
- מקלפים את הקישואים ומגרדים בפומפיה גסה.
- מוסיפים כף חומץ ומבשלים בסיר מכוסה (ללא הוספת נוזלים נוספים) כ 20 דקות.
- הוספת החומץ מטרתה היא לא לתת לקישואים "להתפרק" לגמרי וכמובן הוספת ארומה.
- מוסיפים את הסוכר ומתבלים במלח, פילפל ואגוז מוסקט.
- מהשמנת החמוצה והקמח מכינים תערובת חלקה (ניתן לדלל טיפה עם מעט חלב או נוזל הקישואים).
- מוסיפים לקישואים יחד עם חלק מהשמיר הקצוץ וממשיכים לבשל ללא כיסוי, עוד כ 10 דקות, לאידוי רוב הנוזלים, תוך כדי הגברת האש והשגחה מתמדת.
- בדקה האחרונה להוסיף עוד מעט שמיר קצוץ, לצבע.
הטעמים המוזיקליים:
באשר לטעמים המוזיקלים, אני חייב הסבר קטן. היות וטרם הולחן קונצ'רטו לחציל וגם לא ניכתבה אופרה על צ'ורבה - הקטעים שאני מצרף הם הטעם המוזיקלי שלי.
אז הפעם קבלו את הפתיחה לאופרטה של יוהאן שטראוס "העטלף" או בשמה המקורי
die fledermaus בביצוע הכי וינאי שאפשר.
תהנו !