הרי הגלבוע - גם טל ומטר וגם נופים ורקפות

מרינה טלרמן | 29 לינואר 2020

logo
מאת דליה אשר.

טיול יומי לאוהבי לכת לגלבוע התקיים ב- 26 בינואר, במסלול טבע בעקבות סיפורי העמק, על מלכים, שופטים וכובשים, בדואים וחלוצים.


טיול לאוהבי לכת לאזור הגלבוע - ההר הירוק עורר ציפיות רבות, ואני שמחה לציין שהטיול המהנה הזה מימש את כולן.


ביום אביבי קריר, באתנחתא מפתיעה ונעימה בין הימים הגשומים והסוערים, יצאנו מאזור המרכז, לכיוון צפון-מזרח אל העמקים והר. אוטובוס מלא עד אפס מקום, חבורה מובחרת של חובבי טיול והליכה בטבע, מדריך נהדר - אריק בן חורין, והמארגן המלווה והיוזם, האחד והיחיד - אלי אלוני.


מסלול ההליכה היה בדרגת קושי בינונית ומעלה,  אבל הנופים, הפריחות הרעננות והאוויר הצח השכיחו מאיתנו את המאמץ הפיזי, והנפש התרחבה מיפי הארץ שלנו.


מסלול טבע נע בעקבות סיפורי העמק, על מלכים, שופטים וכובשים, בדואים וחלוצים. דרך צומת מגידו-כביש הסרגל-התענכ"ים יצאנו למסלול מעגלי של כ-3 שעות. הליכה מהחניון מערבה וצפונה, אל שביל נחל ועלייה במסלול אל פסגת הר שאול-כתף שאול, המקום הכי יפה הצופה אל עמק המעיינות ומורדות הרי הגלעד, אל עמק חרוד והגליל התחתון, אל מורדות השומרון ועמק יזרעאל, אל בקע הירדן ופתחו של גן עדן. הלכנו בשביל התנ"ך, שמענו על מלחמות ישראל בעבר בתקופת המקרא וגם על הציונות המתחדשת בהתמדה.


ארוחת צהריים משובחת חידשה את הכוחות ומכאן המשכנו בהליכה במסלול מעגלי הר ברקן - תצפית אל הרשות הפלסטינית וסקירת הגבולות. מבט גיאוגרפי על מפגש אזורים צבעוני, מרגש ומרהיב מארבע רוחות השמים. חלפנו על פני גת ובור מים וגילינו את תעלת הקשר שנותרה מן המוצב הישן וגם את שביל האירוסים. אירוסים אמנם לא ראינו, אבל הרקפות הנחמדות מלבלבות בוורוד היפה שלהן.


חברה נעימה וארץ יפה - מה צריך יותר מזה?


(צילום: דליה אשר)