חגיגת הדובדבן של חבל יתיר חוזרת גם השנה
מרינה טלרמן | 17 למאי 2020

מרינה טלרמן | 17 למאי 2020
החזרה לשגרה כבר כאן, אז אפשר לקחת את הנכדים (או הנינים), ולחגוג איתם בקטיף דובדבנים אדומים ומתוקים, שהם הכי טעימים כאשר נקטפו באותו הרגע הישר מן העץ. כדאי לנצל את עונת הדובדבנים הקצרה שמתקיימת במהלך חודש מאי, ולהגיע עם כל המשפחה למושב מעון בסמוך ליער יתיר, וליהנות מקטיף של דובדבנים עסיסיים, שאי אפשר להפסיק לאכול.
גם השנה תתקיים חגיגת קטיף הדובדבנים של חבל יתיר, שמושכת אליה מדי שנה אלפי מבקרים מכל רחבי הארץ, אך במתכונת קצת שונה. לאור הגבלות משרד הבריאות, יתקיים קטיף בלבד, מותנה ברישום מראש. כל משפחה תוכל להסתובב במשך שעה וחצי במטע הדובדבנים הגדול, בו יוכלו לקטוף פירות ישר מהעצים, ולאכול כמה שיכולים. במקום יהיה ניתן גם לרכוש מארזי דובדבנים במחירים מוזלים.
בכל שנה מניבים העצים בחבל יתיר כ-50 טון של דובדבנים אדומים ומתוקים, הידועים בזכות טעמם הנפלא ועסיסיותם. המינים העיקריים הגדלים באזור הם דובדבנים וגודגדנים. האחד חמצמץ והשני מתוק, והם מופיעים במבחר צבעים מאדום עמוק ועד כתום בהיר. כיוון שהפרי זקוק לקור רב בעונת החורף, הוא גדל באזורים הגבוהים של הארץ, ומטעי הדובדבנים בחבל יתיר בגובה 800 מטר מעל פני הים הם מושלמים לגידול הפרי האהוב.
הקטיף יתקיים עד 5 ליוני, בימים א'-ה' בין השעות 19:00-10:00 ובימי שישי בשעות 9:00-15:00.
המטע יוכל להכיל עד 100 איש בו זמנית, ולכן הכניסה למתחם תעשה רק בתיאום והזמנת תור מראש.
להזמנת כרטיסים: https://tic.li/ryJ7GNg
איך מגיעים? חפשו 'מטע דובדבנים מעון' ב-WAZE
לפרטים: תיירות חבל יתיר goyatir.co.il 1-599-575758
(צילום שחר כהן; ארנה בן חיים)