המלצה על הספר: "יש מקום בעיר התחתית" - יומן אוכל חיפאי

צחי | 04 לאוקטובר 2012

logo
מאת שוש להב.

הילה אלפרט בספרה הראשון, עוסקת באוכל, במפגשים ובסיפורים של העיר התחתית של חיפה. כ-60 מתכונים ממטבחה האישי.


"יש מקום בעיר התחתית", יומן אוכל יפואי - ספרה הראשון של הילה אלפרט בהוצאת LunchBox - משרטט את פניה המשתנים והולכים של העיר התחתית בחיפה - פעם אזור של ימאים, זונות, מסעדות פועלים וברים אפלוליים, בין הנמל למוסכים - וכיום אזור מתחדש, שמייעדים לו גדולות כרובע אמנים, מעצבים והרבה צעירים.

אם כותרות כמו: "וויסקי ואהבת בשרים", תאוות עטים ובשרים כבושים", "האב הבן ורוח הים", "אלוהי החומוס", לחישות של ברבוניות", "שפריץ רומני", קבבים מלחים וזונות"... מסקרנים אתכם, מעוררים את הדמיון ואת בלוטות הטעם - זה הספר בשבילכם. לקרוא, לבשל, לטייל או (וגם) להעניק במתנה (חגים..).

תמיד היה מעניין לאכול בעיר התחתית. מסעדות דגים מיתולוגיות, חמארות אפופות עשן, קבב שאין שני לו ומעדניות חצי ־ מחתרתיות, עם גבינות ויינות שהוברחו מחו“ל באניות הגדולות העוגנות בנמל.

הילה אלפרט, עיתונאית אוכל, אשת טלוויזיה ובשלנית, משוטטת בעיר התחתית בין מוסדות ותיקים לבין מקומות מתחדשים, דרך מסעדות, דוכנים, בתי הארחה וברים מיתולוגיים. היא מביאה בשפתה האישית והחושנית את הצבעים ושמחת הטעמים של מקומות עם היסטוריה וסיפורים אנושיים מיוחדים.

לצידם, משלבת אלפרט בספר מתכונים אישיים מהמטבח שלה, המוקדשים לדמויות שהיא פוגשת בתחתית, עסיסיים ועזי מבע כמותן. העיר התחתית שלה מזכירה קצת ערי נמל כמו רוטרדם ומרסיי, איסטנבול וסלוניקי, אבל היא בעיקר אישית מאוד וישראלית מאוד - עולים מרומניה ומטורקיה, ערבים ויהודים, דתיים וחילונים, שתיינים וזללנים. כל אלה מעורבים בזיכרונות אישיים של הילה אלפרט, בגעגועים ובאהבה עמוקה לאנשים ולאוכל.

"יש מקום בעיר התחתית", כשר, עריכה: זהרה רון. צילום חיפה: צבי רוגר. צילומי מנות: איתיאל ציון. סגנון: אלי הופנר. עיצוב: סטודיו קרן וגולן. המובחרות