מתכון לסלט אדום

22 לאוקטובר 2012

logo
מאת ארווין פרידן.

כתבנו הקולינארי - ארווין פרידן - מציע הפעם מתכון לסלט אדום. קיצוצון, ערבובון, בתיאבון.


כך קראו מארחינו לסלט הרענן הזה.

אני יכול להבין מדוע.

הוספת הרימון לסלט העגבניות המוכר והחביב, העניקה טוויסט מיוחד ומעניין. עשיתי אותו בבית והחלטתי שהוא ראוי להביאו לפניכם.

 

* המצרכים:

- סלסלה קטנה של עגבניות שרי איכותיות, פרוסות

- גרעינים מרימון אחד

- 7-6 צנוניות רעננות, פרוסות דק-דק

- בצל סגול פרוס דק

 

* לתיבול (אך ורק לפני ההגשה):

- שמן רגיל

- מיץ סחוט טרי מחצי לימון ואפשר גם חומץ ארומטי עדין (לטעמכם)

- מלח, פילפל לבן

 

כדברי חכמים: קיצוצון, ערבובון, בתיאבון !

 

* בדיעבד:

עדיף להשאיר את פרוסות העגבניות וצנוניות שלמות ולא לחצות אותן, כפי שעשיתי ורואים בתמונות.

פרופורציה שונה של כמות כל מיצרך, תשפיע על הטעם.

היתי מגדיל משמעותית את כמות עגבניות השרי.

* בטעם המוזיקלי:

הנני מגיש לכם, לצד המתכון, את ברברה סטריינד שרה את הלהיט של כל הזמנים "אבינו מלכינו"

http://www.youtube.com/watch?v=0YONAP39jVE