לארא - מסעדת שף גורמה ירושלמית

30 לאוקטובר 2012

logo
מאת ציפי ואברהם קמחי.

מגוון מנות וטעמים, עיצוב יפה ושירות מפנק, אווירה ירושלמית וכמובן, השף והבעלים - ליאור חפצדי. לארא, "בייבי" החוגגת שנתיים להיווסדה.


לארא - מסעדת שף גורמה איכותית, שבראשה עומד השף והבעלים ליאור חפצדי, חוגגת שנתיים, אבל מתנהלת כמו גדולה..

חפצדי (35), צעיר חייכן ומלא מרץ, הוא שף בעל ניסיון עשיר ובינלאומי, המוכר ממסעדות מוכרות ומצליחות כגון: "קנלה", "ארקדיה" ו- Restorente de vitorio האיטלקית, עטורת כוכבי המישלן. הוא ידוע בחיבתו לטעמים עשירים, מגוונים, מקוריים ולחידושים תמידיים. חפצדי מציג במסעדה סגנון קולינרי ישראלי המשלב השפעות מכל העולם. בתפריט ניתן יהיה למצוא ספיישלים מתחלפים, חומרי גלם איכותיים והרבה שילובים מפתיעים, שמוסיפים את פרשנותו של השף למתכונים קלאסיים, כגון: ריזוטו ורביולי עבודת יד, דגים המעושנים במקום וכן תבשילים נפלאים.

שף ליאור חפצדי מספר ש: "הבישול במסעדה הוא ישראלי ים-תיכוני, עם נגיעות אירופאיות אותנטיות, כשהשילוב בין שניהם מניב תוצאות מושלמות על הצלחת. ההקפדה על שימוש בחומרי גלם טריים, לצד משחק יצירתי של צבעים, מרקמים, טעמים וטמפרטורות, מניב מנות מעניינות ומיוחדות, שהכשרות למהדרין לא פוגמת בשלמותן".

מסעדת לארא (הקרויה על שם ראשי התיבות שלו, אשתו וילדיו), מתמחה בהכנת מטעמי גורמה כגון: דגי ים טריים, בשרים איכותיים, פסטות בעבודת יד, ירקות עונתיים, פירות אקזוטיים, לחם מחמצת איכותי הנאפה במקום וקינוחים מופלאים. שף חפצדי ידוע כמי שמבשל לעיתים תכופות עבור הצמרת הפוליטית והעסקית של המדינה, כמו גם ראשי הצמרת הכלכלית הישראלית והבינלאומית (אבל לא היה מוכן לשתף אותנו בסודות מהמטבח הפוליטי שלהם..).

בין המנות המגוונות בלארא, נמצא: פילה סלמון צרוב עם קרם פלפלים, סלט עשבים ואספרגוסים, דג ים מוגש עם קרם אפונה ונענע, תבשיל דגים מרוקאני פיקנטי, נתח קצבים מוגש עם פורטבלו צלויה, מח עצם ורוטב פלפלת, נתח אנטריקוט עם עגבניות צלויות, שאלוטים מושחמים, רוטב דמי ובלסמי מצומצם, ואלו הם רק טיפה בים, מהתפריט ה 'סקסי' והנועז שיצר השף ליאור חפצדי, עבור באי המסעדה.

 

רוצים עוד טעמים? אז בין המנות המקוריות שיצר שף חפצדי, נקבל צלע של עגל מיושנת שתלווה בתוספות וורסטיליות שונות ומשתנות, מנה מפתיעה שתבטיח גיוון ועניין. גם במנות הראשונות לא ויתר השף על מקוריות ונועזות, ובין המבחר הרב המוצע בתפריט, יככבו: סלט אנדיב- עלי אנדיב עם טרטר פירות, חומץ בלסמי ורכז רימונים, סשימי דג ים עם תאנים מקורמלות, צ'ילי טרי, קולפניית מלפפון וויניגרט דבש ולימון, קרפצ'יו סלמון - צנוניות, שאלוט, שמן זית, לימון וואסאבי ווויניגרט סויה, קרפצ'יו פילה בקר- פטריות צלויות, שאלוטים מקורמלים וחלמון של שליו וסרדינים צרובים בשמן זית כתית בליווי סלט רוקט, לימונים בכבישה ביתית וסלסה של עגבניות.

לצד תפריט אנין טעמים, המסעדה הנמצאת במדרחוב ירושלמי קטן וסימפטי, מעוצבת בעיצוב ירושלמי אותנטי, במבנה ערבי עתיק עם תקרות אבן גבוהות עטור קשתות, אבנים ירושלמיות עתיקות, חלון מטבח פתוח המאפשר להשקיף על אומנותו של השף וליצור תקשורת אישית. ציור קיר ענקי של צייר מקומי, אשר המשיך את ציור הרחוב, עוטף את יושבי המסעדה ביופי ומקוריות.

המסעדה ממוקמת בחלל ירושלמי אותנטי וניתן ליהנות מכישורי השף שמפגין את יכולותיו מול הסועדים במטבח הפתוח במסעדה. במקום ניתן לערוך אירועים לכ- 100 אנשים, ובמקום קיים גם חדר VIP המכיל 15 מקומות. בנוסף, המסעדה מעניקה שירותי קייטרינג עם מגוון מנות הבית ואפשרות להתאמת תפריט מיוחד לאירועים.

המסעדה מאד מומלצת וחשוב לציין שהיא כשרה למהדרין.

לארא, רחוב שמעון בן שטח 3 ירושלים, טל': 02-5370701