לכבוש את הדג..

צחי | 31 לאוקטובר 2012

logo
מאת ארווין פרידן.

כתב הגסטרונומיה שלנו מציע הפעם מארינירטע הערינג (מאידיש - הרינג כבוש), שמזכיר את טעם בית אבא. בתיאבון!


עוד ממדף הנוסטלגיה והפעם, דג כבוש. יותר נכון הרינג כבוש, הכי נכון, מארינירטע הערינג.

אומנם לא צבעוני כדברי המוטו שלי, אך הטעמים מפצים ובגדול. פשוט לעשיה ועממי, בעודם עומדים.

המצרכים: 

3 דגי הרינג מנוקים ופרוסים.

4-3 בצלים לבנים / סגולים פרוסים.

המרינדה:

3 כוסות מיים.

כף וחצי סוכר.

3-2 כפות חומץ הדרים.

מלח.

עלי דפנה וגרגירי פילפל אנגלי הבלתי ניפרדים.

(מיותר להדגיש שהכמויות לפי טעם אישי).


אופן ההכנה:


מסדרים בצינצנת את פרוסות הדג ואת הבצל.

מכינים את המרינדה ע"י בישול קצר של כל המרכיבים.

מקררים ומוסיפים לצינצנת.

"המחמירים"מועכים את ביצי הדג ומערבבים עם נוזל המישרה (מוסיף סמיכות וצבע לבנבן).

מכניסים לקירור ולא נוגעים יומיים שלושה (זהירות, פה דרוש כח רצון).

טועמים בליווי לחם כפרי מרוח בחמאה ושוט כפוא של וודקה או צויקה, לפי הטעם.

אוכלים ומתענגים!!