פעילות "הקרן לעזרה הדדית" בארגון גמלאי דיסקונט

12 לדצמבר 2021

logo
נמסר ע"י פרידה הורן - הקרן לעזרה הדדית.

מתוך הדיווח לאסיפה הכללית שהתקיימה ב- 06/12/2021: "הקרן תומכת כספית בגמלאים שנקלעו למצוקה כלכלית מסיבות שונות". 


במסגרת פעולותיו, ועד הגמלאים לדורותיו, שם לו למטרה לסייע לגמלאים הנמצאים במצוקה כלכלית. לצורך כך הוקמה לפני שנים רבות הקרן לעזרה הדדית. הקרן תומכת כספית בגמלאים שנקלעו למצוקה כלכלית מסיבות שונות. כל מקרה נשקל לגופו ומתקבלות החלטות לאור קריטריונים שגובשו במהלך השנים.


בשנה וחצי האחרונות חברי "הקרן לעזרה הדדית" הם: שמוליק פינסלר (שעזב לאחרונה את הוועדה), יונה קנלר, אבי אידלמן ופרידה הורן. מזכירת הקרן היא שושי יפת, ממזכירות הוועד, המוציאה ומביאה והיא הפנים והקול של הוועדה. החברים המבקשים לקבל סיוע פונים אליה והיא מדריכה אותם בנבכי התהליך, מכינה את תיקי הבקשות על מנת שבוועדה ניתן יהיה לדון, לשקול ולקבל את ההחלטות הנכונות ביותר עבור החברים. בהמשך שושי מוציאה לפועל את החלטות הוועדה ומעבירה את כספי הסיוע לחברים.


הליכי עבודת הקרן:


מידי שנה, חברי ועד הגמלאים קובעים תקציב המיועד לטובת הקרן, מתוך כספי הארגון. הסיוע לחברים הינו מוגבל בזמן ואינו בא לתת מענה קבוע כהשלמת הכנסה. ועדת הקרן מתכנסת אחת לרבעון, לדון בבקשות חדשות שהגיעו, אם הגיעו, ואד הוק במקרים נדרשים. אחת לשישה חודשים מתבקשים החברים אשר מקבלים סיוע וזקוקים להמשך הסיוע, להגיש בקשה מחודשת, ומתקיים דיון בכל הבקשות המחודשות ומתקבלות החלטות על סמך המצב הכלכלי המעודכן של הגמלאי מבקש הסיוע.


מבקשי הסיוע לרוב הם גמלאים שפרשו מהבנק לפני למעלה מ- 10 שנים, כאשר עדיין לא היתה אופציה לקבלת הכנסה שוטפת, קיבלו פיצויים ואלו נשחקו עם הזמן, והזמן שעובר והגיל, ובעקבותיו לעיתים המצב הרפואי שלא תורמים לשיפור במצב הכלכלי. בשנת 2019 הסתכם הסיוע, כולל מענקים לחגי תשרי ופסח, בסך של 387,000 ₪. בשנת 2020 הסתכם הסיוע ב 240,000 ש"ח (ירידה של כ40%). בשנת 2021 הסתכם הסיוע ב 179,000 ₪ (גם חודש דצמבר נלקח בחשבון) - ירידה של כ 25%.


הירידה בסכומי הסיוע נובעת ממספר סיבות, להבנתנו:




  • הירידה בפעילות הכלכלית במשק מאז פרוץ הקורנה, ובעקבות כך כנראה גם חל צמצום בהוצאות של החברים שקיבלו סיוע. כך שמסתדרים ללא הסיוע.

  • מיעוט במספר הפניות החדשות לסיוע. יתכן כי מיעוט הפניות נעוץ בעובדה "שאוזן קשבת" הפסיקה את פעולתה במתכונתה הקודמת, מאז פרוץ הקורונה. "אוזן קשבת" זו התנדבות של גמלאים למען גמלאים. המתנדבים היו מתקשרים לחברים לשאול לשלומם על בסיס תקופתי, נוצרו ביניהם קשרי אמון והיו עולים תכנים וצרכים שונים, שעל פיהם המתנדבים השתדלו להפנות לגורמים המתאימים בוועד הגמלאים, על מנת לתת מענה הולם לצרכים שעלו אם עלו.


* יש לציין שחודשה פעילות מתנדבי "אוזן קשבת" - פעילות חשובה מאד!




  • מיעוט בפניות יכול להיות נעוץ גם בכך שחברים הנמצאים במצוקה כלכלית, מסיבות שונות, מתביישים לפנות לוועדה ולבקש סיוע כספי.

  • יותר מכל אנו מקווים, כי לפחות בחלק מהמקרים, החברים שנזקקו בעבר לסיוע, התגברו בעזרת הסיוע של הקרן על המצוקה וכעת מסתדרים כלכלית.


אנו מזמינים את מי שקורא כתבה זו, ומכיר גימלאי/ת שנמצאים בקשיים כלכליים, להציע להם לפנות לשושי מזכירת הוועדה (שכאמור, יושבת במשרדי ועד הגמלאים) והיא תנחה אותם מה ואיך לעשות.


נוהל עבודת הקרן:


לאחרונה, אישר ועד הגימלאים אישור עקרוני (עדיין לא נחתם) לנוהל עבודה מפורט של עבודת הוועדה שגיבשנו, הכולל קריטריונים מפורטים לסיוע, ותהליך עבודה מובנה של הוועדה וכד'. אנו מקווים שהוועד החדש שייבחר יאמץ את הנוהל, עם או בלי התאמות, ויאשרו סופית. נוהל מפורט יכול לסייע לחברי הוועדה בתהליך קבלת החלטות, ומבטיח כי השיקולים יהיו אוביקטיבים וישרתו את ציבור החברים שלנו על הצד הטוב ביותר.


תודה לכל העוסקים במלאכה!