עוגת מייפל - זה כל הסוד

צחי | 12 לנובמבר 2012

logo
מאת ארווין פרידן.

החורף כבר כאן, אז כייף להתכרבל עם משקה חם ועוגת מייפל טעימה. הבשלן האנין שלנו, מציע מתכון מוצלח:


אינני יודע אם היה זה המרק (מהכתבה הקודמת) שהביא את גשם, או שתהיה זו העוגה המוצעת כאן.. בכל מקרה, אני מקדם את פני החורף בשמחה, ובצידו מתכון לעוגת מייפל.

מדובר בעוגה פשוטה, מוכרת, חביבה, ריחנית וטעימה: עוגת מייפל

חומרים:

- 1.5 כוסות סוכר.

- 150 גר' חמאה.

- 3 ביצים.

- 3/4 כפית סודה לשתיה.

- 2 שמנת חמוצה.

- חבילת קמח אסם.

- תערובת לפיזור:

-2 כפות סוכר.

-2 כפיות קינמון.

- 100 גר' אגוזים שבורים.

- סירופ מייפל, רצוי אמיתי.

(הפעם השתמשתי בסירופ "מצוי").

 תהליך עבודה:

- מקציפים במיקסר את החמאה הרכה עם הסוכר.

- מוסיפים אחת אחת את הביצים.

- מוסיפים לסירוגין מהשמנת, מהקמח עם הסודה לשתיה, עד לקבלת עיסה חלקה.

- מכניסים חצי מהעיסה לתבנית קוטר 26 מרופדת בנייר אפייה משומן.

- מפזרים מעל חצי מתערובת התיבול ומזליפים בנדיבות מסירופ המייפל.

- כך גם עם מחצית השנייה של החומרים.

- התבנית הולכת לתנור מחומם מראש, 180 מעלות, למשהו כמו 45 דקות או מבחן העין והקיסם.

שתהנו!!