מאת: ארווין פרידן.
בורשט (בלשון העם) הוא מרק הסלק המפורסם. ארווין פרידן מציע וריאציה מעניינת למרק, המומלץ לקראת החורף הקרב. אולי הגשם יבוא בעקבות החמוץ-מתוק הזה.
מרקים חמים מומלצים לאכילה בחורף הישראלי. אולי בעקבות המרק יגיע גם החורף..
הינה מתכון למרק סלק חמוץ-מתוק, או בעצם לאחת מן הגרסאות הרבות של הבורשט הידוע לטובה. הבישול הזה גם עונה למשוואה: "כמה פשוט, ככה טעים".
מצרכים לסיר של חמישה ליטר:
- 3 סלקים מגורדים בפומפיה גסה (ניתן לגרד גם לאחר הבישול).
- כ3/4 קילו בשר עם עצם. טיפה שומני, לא יזיק (השתמשתי בסטייק צוואר).
- 2-1 בצלים שלמים.
- 2 שיני שום.
- מספר גרגירי פלפל שחור.
- מלח, מלח לימון וסוכר, לפי הטעם.
מבשלים את הכל יחד כשעה וחצי, או עד שהבשר רך.
אצלינו מגישים את המרק עם שמנת חמוצה. ממש מומלץ.
ועוד משהו - לא פחות חשוב.. טעמו משתבח עם כל חימום!