האדום האדום הזה..

21 לנובמבר 2012

logo
מאת: ארווין פרידן.

בורשט (בלשון העם) הוא מרק הסלק המפורסם. ארווין פרידן מציע וריאציה מעניינת למרק, המומלץ לקראת החורף הקרב. אולי הגשם יבוא בעקבות החמוץ-מתוק הזה.


מרקים חמים מומלצים לאכילה בחורף הישראלי. אולי בעקבות המרק יגיע גם החורף..

הינה מתכון למרק סלק חמוץ-מתוק, או בעצם לאחת מן הגרסאות הרבות של הבורשט הידוע לטובה. הבישול הזה גם עונה למשוואה: "כמה פשוט, ככה טעים".

מצרכים לסיר של חמישה ליטר:

- 3 סלקים מגורדים בפומפיה גסה (ניתן לגרד גם לאחר הבישול).

- כ3/4 קילו בשר עם עצם. טיפה שומני, לא יזיק (השתמשתי בסטייק צוואר).

- 2-1 בצלים שלמים.

- 2 שיני שום.

- מספר גרגירי פלפל שחור.

- מלח, מלח לימון וסוכר, לפי הטעם.

מבשלים את הכל יחד כשעה וחצי, או עד שהבשר רך.

אצלינו מגישים את המרק עם שמנת חמוצה. ממש מומלץ.

ועוד משהו - לא פחות חשוב.. טעמו משתבח עם כל חימום!