באדיבות: רשת קואופ שופ - רשת הסופרמרקטים בשכונות, המקדמת אורח חיים נכון יותר בקהילה ובבית.
צוות הדיאטניות של רשת 'קואופ שופ' מציג בדקה ה- 90, רגע לפני סיום חג החנוכה, שני מתכונים פשוטים ובריאים: לביבות ירק אפויות בתנור (ללא טיגון) ולביבות ירק במחבת.
* לביבות ירק במחבת
חומרים (20 יח'):
- 2 תפו"א בינוניים
- 1 בטטה
- 2 גזרים
- 1 בצל
- 1 קישוא
- 2 ביצים
- 1 כוס פירורי לחם טחונים דק
- ½ חבילה פטרוזיליה או שמיר קצוץ
- 1 כף שמן זית
- מלח, פלפל, קורט קינמון
אופן ההכנה:
- מגרדים את הירקות ומערבבים את כל המצרכים בקערה
- יוצרים לביבות, מהדקים היטב, ומסדרים אותן במחבת מולטי-שף
- מטגנים בכף שמן זית מ-2 הצדדים במשך כמה דקות - עד להזהבה
* מתכון לביבות ירק אפויות (ללא טיגון)
חומרים:
- 2 קישואים
- 2 גזרים
- 1 בצל קצוץ מטוגן
- 2 ביצים
- 5 כפות פירורי לחם
- 1 כפית גדושה שום כתוש
- קורט אבקת מרק
- מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- גרדו את הירקות בפומפייה ידנית או במג'ימיקס בחיתוך עדין
- ערבבו את כל המצרכים יחדיו
- הכינו תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן בשמן זית
- קרצו מסביב ללביבות (בכפות ידיים לחות) צורות עגולות תוך הידוק וסחיטת הנוזלים
- סדרו את הלביבות בתבנית והכניסו לתנור שחומם בחום בינוני למשך 15 דקות
- הפכו את הלביבות ואפו במשך 15 דקות נוספות או עד שכל צד מזהיב משחים מעט
חג שמח ובתיאבון!