בדקה ה-90.. מתכון ללביבות ירק במחבת ולביבות ירק אפויות

yaniv | 13 לדצמבר 2012

logo
באדיבות: רשת קואופ שופ - רשת הסופרמרקטים בשכונות, המקדמת אורח חיים נכון יותר בקהילה ובבית.

צוות הדיאטניות של רשת 'קואופ שופ' מציג בדקה ה- 90, רגע לפני סיום חג החנוכה, שני מתכונים פשוטים ובריאים: לביבות ירק אפויות בתנור (ללא טיגון) ולביבות ירק במחבת.


* לביבות ירק במחבת


חומרים (20 יח'):




  • 2 תפו"א בינוניים

  • 1 בטטה

  • 2 גזרים

  • 1 בצל

  • 1 קישוא

  • 2 ביצים

  • 1 כוס פירורי לחם טחונים דק

  • ½ חבילה פטרוזיליה או שמיר קצוץ

  • 1 כף שמן זית

  • מלח, פלפל, קורט קינמון


אופן ההכנה:




  • מגרדים את הירקות ומערבבים את כל המצרכים בקערה

  • יוצרים לביבות, מהדקים היטב, ומסדרים אותן במחבת מולטי-שף

  • מטגנים בכף שמן זית מ-2 הצדדים במשך כמה דקות - עד להזהבה


* מתכון לביבות ירק אפויות (ללא טיגון)


 


חומרים:




  • 2 קישואים

  • 2 גזרים

  • 1 בצל קצוץ מטוגן

  • 2 ביצים

  • 5 כפות פירורי לחם

  • 1 כפית גדושה שום כתוש

  • קורט אבקת מרק

  • מלח, פלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:




  • גרדו את הירקות בפומפייה ידנית או במג'ימיקס בחיתוך עדין

  • ערבבו את כל המצרכים יחדיו

  • הכינו תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן בשמן זית

  • קרצו מסביב ללביבות (בכפות ידיים לחות) צורות עגולות תוך הידוק וסחיטת הנוזלים

  • סדרו את הלביבות בתבנית והכניסו לתנור שחומם בחום בינוני למשך 15 דקות

  • הפכו את הלביבות ואפו במשך 15 דקות נוספות או עד שכל צד מזהיב משחים מעט


חג שמח ובתיאבון!