סלט טונה עם חזרת אדומה

10 לאפריל 2013

logo
מאת ארווין פרידן.

יופסקו לאלתר השיבוטים! יוחזרו הטעמים המקוריים! למה בסה"כ משתוקק כתבנו הקולינרי? לחזרת חריפה, סלק אדום וגפילטע פיש מתוק.


פעמיים בשנה עושים אצלינו חזרת. בפסח ובראש השנה, כליווי לגפילטע פיש.


השנה היא יצאה פחות נשכנית ופחות צבעונית.


החזרת לא חריפה, הסלק לא אדום, כמו שהעגניה חסרת טעם והמלפפון חסר ריח.


יופסקו לאלתר השיבוטים! יוחזרו הטעמים המקוריים!


ועכשיו לעניינינו. בדיוק בתקופה לפני החגים, ניתקלתי במתכון של ניר צוק - לסלט טונה עם חזרת אדומה. ברגע הראשון קיבלתי שוק. שילוב מוזר ביותר, אמרתי לעצמי. אלא מה, נישארה לי בצינצנת מעט חזרת אדומה.. אז עזרתי אומץ ורצתי למטבח.


* אלה המיצרכים הדרושים:


- קופסת טונה בשמן, מסוננת היטב.


- 2 כפות חזרת אדומה.


- 2 ביצים קשות מגוררות בפומפיה דקה.


- כף מיונז.


- 4-3 בצלים ירוקים קצוצים (לא היו לי בבית והשתמשתי בחצי בצל לבן).


- מלח, פילפל שחור גרוס.


עירבובון, ובתיאבון.