Ctenopharyngodon idella
צחי | 30 לאפריל 2013
צחי | 30 לאפריל 2013
Ctenopharyngodon idella - זה לא שם של מחלה וגם לא קללה או שפת סתרים.
זהו שמו המדעי של אמור לבן. דג ממשפחת הקרפיונים, שגדלים בארץ בבריכות. דג מאוד בשרי ולא שמן. יש עצמות, אך הן גדולות ולא ממש מפריעות, אבל זהירות לא תזיק!
היה זה נסיון ראשון שלי עם הדג והוא היה מוצלח מאוד. בהמשך הכנתי עוד מאכלים נוספים איתו, לשביעות רצונם של אורחי.
הינה אם כן - אמור בתנור.
* המצרכים:
- עגבניות חתוכות לשמיניות.
- פילפלים ציבעוניים חתוכים לרצועות.
- קישואים פרוסים עם הקליפה.
- בצל פרוס עבה.
- שיני שום קלופים שלמים.
- קוביות תפוחי אדמה מבושלים למחצה.
הרשימה יכולה להתארך לפי טעמכם.
* אופן ההכנה:
- מסדרים את הירקות בתבנית או כלי חסין אש.
- מטפטפים מעל שמן זית, בוזקים מלח אטלנטי.
- פילפל שחור גרוס וגם תערובת עשבי תיבול יבשים.
- מכניסים לתנור חם 180 מע' למשהו כמו 30 דקות.
- (ללא כיסוי, כי אני אוהב את הירקות פריכים).
- במקביל, משרים את פרוסות הדג בתערובת עשבי תיבול טריים לפי הטעם, שמן זית, מלח ופילפל שחור גרוס.
- מניחים את הדגים מעל הירקות ואופים עוד משהו כמו 25-20 דקות, בהתאם לגודל/ עובי הדג.
מעולה ישר מהתנור, אך מצויין גם קר.