באדיבות השף: מוריס מונייר.
משהו מתוק, טעים וכייפי לסוף השבוע. ללקק ת'אצבעות!
כמות: 10-8 סועדים
זמן הכנה: 20 דקות
זמן קירור: מינימום שעה, מומלץ 4 שעות
אפשר להכין גם יום מראש
תבנית/כלי: פיירקס 25 ס"מ על 35
או קעריות אישיות שקופות
מצרכים:
250 גר' גבינת מסקרפונה
100 גר' אבקת סוכר
500 מל' שמנת מתוקה
300 גר' מיקס פירות יער קפואים, טחונים היטב במעבד מזון
פטל אדום טרי/קפוא שלם
אופציונלי: בישוקטים או מרנג חלבונים אפוי
אבקת סוכר-לקישוט
אופן ההכנה:
1. בקערה אחת או במערבל מזון מקציפים את השמנת.
2. בקערה נפרדת מערבבים היטב את המסקרפונה עם הסוכר ופירות היער הטחונים.
3. מערבבים בעדינות את הקצפת, לתוך מסת הגבינה, עד להתגבשות אחידה ללא גושים (אפשר להמשיך ולהקציף).
4. מעבירים ומשטחים את מסת הגבינה-קצפת בתבנית או בכלים אישיים (אפשר להשתמש במזלף חד פעמי).
5. מעטרים בפרי הפטל ומקשטים באבקת סוכר.
6. מכניסים למקרר למינימום שעה, עדיפות לאורך כל הלילה.
7. אפשר להשתמש במרנג חלבונים אפוי או בבישקוטים (טבולים בקפה) כבסיס למוס.
* מונייר הינו קייטרינג חלבי בסגנון אירופאי, המביא אליכם יצירות מופת קולינאריות משובחות. קייטרינג האיכות מונייר נולד מתוך מפגש קולינארי מלא קסם בין השף הצרפתי מוריס מונייר לבין הקייטרר הישראלי רפאל טרגן. השף מוריס מונייר כיהן כשף השגרירות הצרפתית במשך 12 שנים ומנותיו המופלאות קנו להן אוהדים בעולם כולו.