מתכון לגלילת חציל לחג השבועות

צחי | 14 למאי 2013

logo
באדיבות שף גיא פרץ - מלון הולידי אין אשקלון. 

גלילת חציל במילוי גבינת צאן ורוטב שמנת פסטו - מתכון לחג הביכורים. 


* מצרכים ל- 5 מנות: 

2 י"ח חציל מוצק בגודל בינוני.


2 י"ח גבינת עיזים "פרומעז".


2 מיכלים שמנת מתוקה.


100 ג"ר ממרח פסטו.


שמן זית  לטיגון.


כלים.


מחבת מחורצת לצלייה.



סיר קטן להכנת הרוטב. 

צלחות הגשה.


* אופן ההכנה:


חותכים את החצילים לאורכם בעובי 0.5 ס"מ.


קולים במחבת מחורצת במעט שמן זית עד לריכוך והזהבה.


מניחים את פרוסות החציל לאורכם ומניחים בקצה החציל כפית גבינת עיזים.


מגלגלים את החציל ומניחים בתבנית.


בינתיים מחממים את השמנת וממרח הפסטו בסיר קטן על להבה נמוכה, עד לקבלת מרקם סמיך.


יוצקים מעל החצילים, מסדרים על צלחות הגשה ומקשטים בעלי בזיליקום טריים.


חג שמח ובתיאבון!


(צילום: יח"צ).