PASTA POMODORINI
30 למאי 2013

30 למאי 2013
פסטה היתה מאז ומתמיד הפיתרון האידיאלי לארוחה קלה.
עם קומץ חברים ויין טוב, הערב מושלם.
הפעם, הגירסה שלי לדבר האיטלקי העממי:
פסטה עם עגבניות שרי ופילטים חזה עוף.
בדיוק כפי שאני אוהב. עממי, פשוט, צבעוני וטעים.
* המצרכים:
- חבילת פסטה קונכיות.
- 500 גר' פילטים חזה עוף.
- 20-15 עגבנות שרי חצויות.
- בצל קצוץ.
- כ 3 שיני שום קטושות.
- עלי בזיליקום חתוכים לרצועות.
- שמן זית, מלס אטלנטי, פילפל שחור גרוס, ואיך לא - פרמזן בנדיבות.
- חומרים למישרה: שמן זית, מיץ לימון, טימין, מלח גס, כמה שבבי פילפל שאטה.
* אופן ההכנה:
להכנה מראש:
- מניחים את הפילטים לשעה או יותר, במישרה.
בזמן שהפסטה מתבשלת:
- מטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את השום ואת הפילטים המסוננים לעוד מספר דקות.
- מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן דקות בודדות.
- זה הזמן להוסיך את נוזל המישרה.
- מוסיפים את עלי הבזיליקום ומתבלים.
- מוסיפים את הפסטה המסוננת, כמות נדיבה של פרמזן וישר לשולחן.