מאת: אורנית יונה, תזונאית קלינית B.Sc, ברשת סטודיו C , סניף רמת-גן.
אכילה במסעדות ואירועים הינה חלק בלתי נפרד מחיי החברה שלנו ואין צורך לשנותם בגלל שינוי תזונתי או תהליך של דיאטה, אך יש להתמודד איתם בצורה נכונה, כדי שלא יזיקו לתהליך ההרזייה.
אכילה במסעדות ואירועים הינה חלק בלתי נפרד מחיי החברה שלנו ואין צורך לשנותם בגלל שינוי תזונתי או תהליך של דיאטה, אך יש להתמודד איתם בצורה נכונה יותר, כדי שלא יזיקו לתהליך ההרזייה. אכילה נכונה בחוץ יכולה להשתלב יפה בתהליך הדיאטה אך יש להיות ערים לנקודות הבאות:
1. להמנע מצום במהלך היום - כדי לא להגיע רעב מידי לאירוע ואז ריחות או טעימות יגרמו לנו לאכול ללא שליטה והרבה יותר ממה שהתכווננו.
2. להחליף בין ארוחת הצהריים לארוחת הערב, כלומר לאכול בצהריים סנדוויץ' עם טונה, גבינה או ביצה ואת הארוחה החמה והמרכזית להשאיר למסעדה.
3. לקרוא היטב את התפריט ולבחור מנה שהיא פחות עתירה בקלוריות, אך נוכל להנות ממנה.
4. להמנע ממזון מטוגן, מוקרם או בשמנת.
5. לבדוק עם המלצר מה גודל המנה כדי להמנע מהפתעות - אולי להחליט לחלוק אותה עם עוד אדם.
6. להתמקד במנה אחת ולוותר על מנה ראשונה ומנת ביניים.
7. ניתן לוותר על תוספת הלחם אותו אנו יכולים לאכול כל יום ולהתמקד במזונות מיוחדים וחדשים.
8. לשתות מים במהלך הארוחה.
9. להזמין קינוח קטן לטעם המתוק.