חצילים... קצת אחר
17 ליוני 2013
17 ליוני 2013
באחד הערבים, או אם תרצו, באחד האמשים (כדבריושל קישון הבלתי נישכח),
במפגש חברים, עלה נושא עלייתינו ארצה.
היו זמנים לא פשוטים, אך מבט נוסטלגי לאחור נוטה לרכך, אם לא לומר לייפות. וטוב שכך.
"שניצל חצילים" הוא אחד מהזכרונות האלה. זה היה מפאת חסכון. הם החליפו את הדבר האמיתי, אבל היו טעימים, טעימים. ובכלל, אמא ז"ל היתה אלופה בלעשות יש מאין.
החלטתי לשחזר ועשיתי זאת בהנאה רבה.
המצרכים וההכנה:
- חצילים פרוסים לעובי של כ- 2 סמ'.
- קמח, ביצה טרופה עם מעט חלב ופירורי לחם מתובלים לפי טעמכם.
- התהליך הוא כמו בהכנת שניצלים המוכרים.
- (כלומר קמח-ביצה-פירורי לחם).
- לעטיפה שמנמנה, רצוי לחזור על התהליך.
- טיגון רגיל והנחה על נייר סופג.
- אם כי בגלל העטיפה, החצילים סופגים באופן משמעותי פחות שמן.
ה"שניצל-חצילים" נהדרים ישר מהאש, עם תוספת האהובה עליכם.
מצויינים גם בטמפרטורת החדר בליווי ירקות.
מקווה שתהנו כמו שאנחנו נהננו.