סביח היאפים

צחי | 30 ליוני 2013

logo
מאת ארווין פרידן. 

 Bruschetta al melanzane


או בעברית מדוברת-  טוסט נוסח סביח, או אם תרצו -סביח היאפים.


כתבנו הקולינרי מציע מתכון מקורי. 


 סביח, מי לא מכיר? אז הנה משהו קצת אחר.. Bruschetta al melanzane או בעברית מדוברת - טוסט נוסח סביח, או אם תרצו - סביח היאפים.


במקור, מתאבן כפרי עממי איטלקי. צבעוני ובעיקר מזין וטעים. חומרים בסיסיים והכנה לא מסובכת. יש אין סוף וריאציות. קבלו את שלי:


המצרכים:


-         לחם כפרי לבן (השתמשתי בבגט). הפרוסות מרוחות בשמן זית מתובל,


קלויות בתנור או מתחת לגריל, עד להזהבה קלה.


-   פרוסות חצילים קלויים.


-   תערובת עשבי תיבול ירוקים קצוצים, מתובלים בשמן זית, שום כתוש,


מלח גס ופילפל שחור גרוס.


-         ביצים קשות פרוסות.


-         פטה כבשים מגורדת בפומפיה גסה.


-         חציי עגבניות שרי.


-         רצועות פילפל חריף צבעוני (לא חובה)


להרכבה:


-         מניחים את פרוסות החציל על הלחם הקלוי.


-         מורחים בתערובת עשבי התיבול.


-         מניחים מעל פרוסת ביצה קשה.


-         מפזרים מעל את הפטה המגורדת.


-         מניחים על הכל חצי עגבניית שרי.


-         לטוויסט וגם לצבע, מוסיפים פרוסה דקה של פילפל חריף.


-         מכניסים לתנור חם מאוד או מתחת לגריל, לדקות בודדות.


בתיאבון!