סביח היאפים
צחי | 30 ליוני 2013
צחי | 30 ליוני 2013
סביח, מי לא מכיר? אז הנה משהו קצת אחר.. Bruschetta al melanzane או בעברית מדוברת - טוסט נוסח סביח, או אם תרצו - סביח היאפים.
במקור, מתאבן כפרי עממי איטלקי. צבעוני ובעיקר מזין וטעים. חומרים בסיסיים והכנה לא מסובכת. יש אין סוף וריאציות. קבלו את שלי:
המצרכים:
- לחם כפרי לבן (השתמשתי בבגט). הפרוסות מרוחות בשמן זית מתובל,
קלויות בתנור או מתחת לגריל, עד להזהבה קלה.
- פרוסות חצילים קלויים.
- תערובת עשבי תיבול ירוקים קצוצים, מתובלים בשמן זית, שום כתוש,
מלח גס ופילפל שחור גרוס.
- ביצים קשות פרוסות.
- פטה כבשים מגורדת בפומפיה גסה.
- חציי עגבניות שרי.
- רצועות פילפל חריף צבעוני (לא חובה)
להרכבה:
- מניחים את פרוסות החציל על הלחם הקלוי.
- מורחים בתערובת עשבי התיבול.
- מניחים מעל פרוסת ביצה קשה.
- מפזרים מעל את הפטה המגורדת.
- מניחים על הכל חצי עגבניית שרי.
- לטוויסט וגם לצבע, מוסיפים פרוסה דקה של פילפל חריף.
- מכניסים לתנור חם מאוד או מתחת לגריל, לדקות בודדות.