הכי הונגרי שיש - מרק דובדבנים קר לקיץ חם

30 ליולי 2013

logo
מאת ארווין פרידן.

 כתבנו הקולינרי מנסה לפתות אותנו במרק דובדבנים קר, לימי הקיץ הלוהטים. מוכנים לנסות?


אקדים ואומר שרתיעה מהמרק הזה לא תפתיע אותי, אז תרגישו בנוח, אתם בחברה טובה, אני כבר רגיל לכך מבני משפחתי..


.אז בכל זאת מדוע הכנתי?! פשוט, כי חבריי, בני עירי, הזמינו אותו


בגלל כל האמור, בישלתי כמות קטנה בסיר של 2.5 ליטר.


המצרכים:


* כ-  3/4 קג' דובדבנים עם החרצנים


* מקלון קינמון


*  3-2 מסמרי ציפורן


*  חצי לימון קטן


*  כ- 2 כפות סוכר


*  חצי כפית מלח


*  כף קמח רגיל


*  2 כפות שמנת חמוצה


*  ביצה אחת


ההכנה:
 מבשלים את הדובדבנים עד לריכוך, יחד עם הלימון, הקינמון והציפורן.


מתבלים בסוכר ומלח.


מכינים בקערה בלילה חלקה מהקמח והשמנת.


מדללים עם נוזלים מהמרק בשיטת "השוואת טמפרטורות".


על אש קטנה. מוסיפים לסיר לבישול של דקה-שתים


לאחר שהמרק התקרר מעט, מוסיפים ביצה טרופה (גם בשיטת השוואת טמפרטורות).


מקררים היטב ומגישים.


הערה:


בגלל העונה הקצרה של הדובדבנים, לא מעט סיפרי בישול הונגרים מציעים להשתמש בדובדבנים בסירופ שניתן למצוא בחנויות.


שמים מיים בסיר לפי כמות רצויה, יחד עם כל חומרי התיבול.


לאחר בישול קצר, מוסיפים לסיר את כל תכולת הצינצנת.


כאשר מתחיל לרתוח, ממשיכים לפי המתכון.


בתיאבון!