שומר, איך מתגברים עליו?
19 לאוגוסט 2013
19 לאוגוסט 2013
בדומה לכוסברה, השומר הוא ירק שנוי במחלוקת.
יש כאלה שמתים עליו ויש כאלה שלא יכולים לסבול אותו.
אצלינו זה באיזה שהוא מקום באמצע..
ניסינו בסלט חי וגם בתבשילים, אבל אנו מעדיפים אותו צלוי, כתוספת או כמנת
אנטיפסטו קר.
חותכים את השומר לרבעים, ומסדרים על מגש.
מטפטפים מעליו שמן זית בנדיבות.
בוזקים מלח אטלנטי ופילפל שחור גרוס.
מכניסים לתנור חם 190-180 מעלות, למשהו כמו 25 דקות.
הופכים את חלקי השומר במחצית זמן האפיה כדי לקבל צליה אחידה.
לפני ההגשה ניתן לטפטף כמה טיפות מיץ לימון.
אני מעדיף בלי.. אבל לא מוותר על ליווי וודקה, ערק או דומיו.