באדיבות: השף נדב מרום.
רשת קפה גרג מציעה מתכון ייחודי לדג הסלמון לחג הפסח - מנה מרעננת וקלילה, מתוך התפריט החדש, באדיבות השף נדב מרום.
מתכון ל-5 סועדים, מומלץ להגיש עם פירה:
רכיבים:
1 ק"ג פילה סלמון
5 כפות שומשום לבן קלוי
3 כפות שומשום שחור
מלח ופלפל שחור גרוס
3 כפות שמן לצריבה על המחבת
לרוטב:
1/2 כוס צ'ילי מתוק
1/2 כוס טריאקי
1/4 כוס מים
5 גבעולים בצל ירוק, קצוצים
1 כפית שטוחה גינגר טרי קצוץ
1 קורט מלח
אופן ההכנה:
לחמם תנור על 200 מעלות.
לחתוך את נתח הסלמון עם העור לרוחב ל-5 חתיכות שוות, כך שיתקבלו נתחי פילה במשקל 200 גרם כ"א.
לחתוך כל נתח לרוחב על העור. לשים לב לא לעבור דרך העור של הדג.
לפתוח את הפילה ככה שהעור נשאר באמצע ולא רואים אותו.
לטבול את הדג מכל הכיוונים בתערובת של השומשום, השומשום שחור, המלח והפלפל.
לחמם מחבת עם ציפוי נגד הדבקות ולשמן במעט שמן. כאשר השמן חם מאוד להניח את הדגים ולאחר כדקה להפוך ולצרוב גם את הצד השני.
להכניס את הדגים לתנור ל-5 דקות, לחמם את כל רכיבי הרוטב יחד, ובזמן ההגשה לצקת את הרוטב על הדג.
בתיאבון!