מתכון לעוגת תפוחים

גיא רוזנברג | 01 לספטמבר 2013

logo
מאת ארווין פרידן.

כתבנו הקולינרי ארווין פרידן, מציע לכבוד ראש השנה, עוגת תפוחים פשוטה אך מרשימה. וטעימה. וחגיגית..


היא נמצאת שנים רבות בתפריט הקבוע של הבית. כמה פשוטה, ככה טעימה וחגיגית.


תערובת התפוחים:


8-7 תפוחי עץ מסוג גרנד סמיט, מקולפים, ללא ליבה וחתוכים לשמיניות.


בלילה:


3 ביצים.


3/4 כוס קמח אוסם.


1/4 כוס שמן.


כוס סוכר.


תהליך עבודה:


*מרפדים תבנית קפיצית (קוטר 24-26) בנייר אפייה.


*משמנים ומפזרים על התחתית, בנדיבות, פירורי לחם.


*מרפדים, ללא סידור מיוחד, בתערובת תפוחי העץ.


*מערבבים היטב את חומרי הבלילה ושופכים מעל התפוחים.


*אופים בתנור מחומם מראש (180 מעלות) משהו כמו 45 דקות, עד להשחמה יפה.


שתהיה שנה מתוקה.