מתכונים לראש השנה
גיא רוזנברג | 04 לספטמבר 2013

גיא רוזנברג | 04 לספטמבר 2013
לקראת ראש השנה, מציע השף מאיר רוזנברג, ממלון רימונים גלי כנרת, 4 מתכונים מיוחדים לחג, שיהפכו את הארוחה למושלמת:
1. מרק קישואים עם נענע
חומרים ל- 5 מנות:
5 יח' קישואים
צרור נענע
2 יח' תפ"א מגורד
קורט פלפל שאטה
כפית שום כתוש
1 כף אבקת מרק עוף (דגש)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
מיץ לימון סחוט (מלימון אחד)
10 כוסות מים
אופן הכנה:
1. קוצצים את הקישואים והנענע.
2. מבשלים במים את הקישואים והתפו"א כ- 30 דקות.
3. מוספים את הנענע ואת שאר החומרים ומבשלים עוד מספר דקות, עד לקבלת טעם מושלם.
2. קרפצ'יו פילה בקר עם רימונים וחמוציות
300 גרם פילה בקר מיושן
1 כוס מיץ רימונים טבעי
0.5 כוס ליקר גרנדין
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף חומץ הדרים
0.3 כוס שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
20 גרם בצל עירית חתוך באורך 3 ס"מ
1/2 כוס גרגרי רימונים
1/2 כוס חמוציות
אופן הכנה:
1. פורסים את הפילה לפרוסות דקות מאוד.
2. מרתיחים ומרכזים את מיץ הרימונים עם ליקר הגרנדין, חומץ בלסמי וחומץ הדרים, עד למחצית הכמות ומקררים את הנוזל.
3. יוצקים על פרוסות הפילה 15 דקות לפני ההגשה מעט שמן זית ואת תרכיז הרימונים, מלח ופלפל ומקשטים עם רצועות עירית, חמוציות וגרגרי רימונים.
3. קרפצ'יו טונה אדומה
חומרים:
300 גרם טונה אדומה טרייה
1/2 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
אופן הכנה
1 חותכים את הטונה (רצוי שהיא חצי קפואה) דק, דק.
2. מניחים אותה על צלחת (בצורת "שטיח").
3. מפזרים את שאר החומרים על הטונה.
* חשוב מאוד לעשות את התיבול ממש בזמן ההגשה ולא לפני כן.
4. שקדי עגל על קוביות סלק ברוטב סילאן וצ'ילי
חומרים:
1/2 ק"ג שקדי עגל
צרור טימין
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית מלח גס
3 כפות שמן זית
1/2 כוס רוטב צ'ילי חמוץ מתוק
1/4 כוס סילאן
1/2 כפית שום כתוש
10 יח' שיפודי יקיטורי
3 יח' סלק
קורט מלח
קורט פלפל שחור
אופן הכנה:
1. חותכים את השקדים לקוביות.
2. מתבלים אותם במלח, פלפל, טימין ושמן זית וצורבים אותם בגריל, במחבת או בתנור עד לקבלת צבע זהוב.
3. מערבבים את רוטב הצ'ילי עם רוטב הסילאן והשום.
4. מבשלים את הסלק, עד ריכוך מושלם.
5. חותכים את הסלק לקוביות ומטבלים במלח ופלפל.
6. סידור הצלחת: מניחים את הסלק במרכז הצלחת, עליו מניחים את שיפוד העגל ובוזקים את הרוטב על השיפוד ועל הצלחת.
בתאבון!