מתכון כשר לפסח: ארטישוקים צלויים בגריל, עם כדורי מוצרלה ועשבי תיבול

28 למרץ 2012

logo
מאת: השף לוטפי כבת שף מלון רויאל רימונים ים המלח.


כשר, טעים, בריא וישראלי, לבשל בכייף ולאכול בהנאה.


מוצרים לחמש מנות:

4 ארטישוקים טריים- נקיים וקלופים עם גבעול.

2 פלפלי צ'ילי חצויים.

4 גבעולי בצל ירוק.

12 כדורי מוצרלה מושרים בשמן זית וזעתר.

מוצרים למרינדה:

מרינדה למישרה

4 כפות שמן זית

4 ענפי אורגנו טריים.

4 ענפי תימין טריים.

6 שיני שום פרוסות.

1 פלפל צ'ילי קצוץ.

2 כפות דבש.

1 כף סילן

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס דק.

מיץ לימון מלימון אחד טרי.

אופן ההכנה:

חותכים את הארטישוקים לרבעים לאורך, מבשלים את הארטישוקים במים למשך 5 דק'.

מוציאים ומקררים אותם במי קרח.

לאחר מכן צולים את הארטישוקים במחבת גריל פסים משני הצדדים כ 4 דק' עד קבלת צבע זהוב.

מניחים את הארטישוקים בתוך המרינדה במשך 20 דק' עד לספיגת הטעמים.

מוציאים את הארטישוקים מהמרינדה ומניחים על צלחת הגשה ומעטרים אותם בכדורי המוצרלה אשר היו בשמן הזית והזעתר.

לאחר מכן מקשטים את הארטישוקים על גבעולי בצל ופלפל צ'ילי חצוי וענפי זעתר טריים.

יש אפשרות להוסיף מלמעלה גבינת פרמז'ן מגורדת.

בתיאבון!