מאת שוש להב.
שבעה גמלאים בריטים מחליטים לעבור להודו ולהפוך את הפרישה שלהם לפחות יקרה ויותר אקזוטית. יש חיים, אתגרים ואהבות חדשות בגיל הזהב!!!
לא רק שיש חיים אחרי הפרישה, אלא שהם מזמינים לפרק חדש ומסעיר - כך בסרט הקסום "מלון מריגולד האקזוטי", אותו ביים ג'ון מדן, ואת התסריט שלו כתב אול פרקר, על-פי ספרה של דבורה מוגץ'. ועוד לא הזכרתי את השחקנים...
'מלון מריגולד האקזוטי' עוקב אחרי קבוצה של שבעה גמלאים בריטים, בגילאים ובמצבים שונים, שמחליטים לעבור להודו ולהפוך את הפרישה שלהם לפחות יקרה ויותר אקזוטית.
הם מוקסמים מהפרסומים על מלון 'מריגולד' החדש, ותשוקתם לחיים של פנאי ומנוחה גורמת להם לעבור להתגורר בו. אבל כשהם נוחתים בהודו ומגיעים למלון, הם מגלים שהוא פחות מפנק ומפואר ממה שהם דמיינו.
החבורה פוגשת את סוני, מנהל המלון הצעיר ששובה אותם בקסמו. השפע והניגודים הרבים שמציעה הודו, מבלבלים את החבורה, והם כבר לא כל-כך בטוחים שהם רוצים להשאר שם.
אבל דרך חוויות משותפות שהשביעייה עוברת, מגלים הגמלאים שהחיים ממשיכים ושהאהבה יכולה לבעור, אם רק יניחו את העבר מאחור...
הסרט 'מלון מריגולד האקזוטי' מבוסס על ספרה של דבורה מוגץ' 'These foolish things', שנולד כשחשבה כיצד ייראו חייהם של גמלאים המחפשים עניין במקום שאינו טבעי להם. הספר זכה לשבחים בעיקר בזכות הדמויות שבו, שעוררו בקוראים חיבה, בזכות המסע שהם עוברים.
מפיקי הסרט מצאו עניין בסיפור יוצא הדופן: "הדבר היפה ביותר, הוא שהדמויות יכלו להיכנס לתקופה אפורה ומנומנמת בחייהם, אבל במקום זה החליטו לפתוח דף חדש, להקיף את עצמם בצבעים וריחות שהם לא מכירים, ולאפשר לעצמם להיוולד מחדש".
"מבחינתי האתגר היה ליצור קומדיה רומנטית שתעסוק בדור אחר, באנשים בשנות ה-60 וה-70 בחייהם. מה שריתק אותי, היה שככל שאנחנו מתבגרים, אנחנו נוטים להשאר במקום הנוח שאנחנו נמצאים בו, ובמקרה הזה יש קבוצה של אנשים שנמצאים הכי רחוק מהמקום הטבעי שלהם, ומתייחסים לזה בפתיחות ובאופטימיות. אהבתי גם את הרעיון של סיפור אהבה בין גבר לאשה, שמאחוריהם ניסיון חיים שלם", מסביר התסריטאי אול פרקר.
כשמפיקי הסרט פנו לג'ון מדן, הבמאי המוערך שזכה באוסקר על סרטו 'שייקספיר מאוהב', הוא הסכים מיד. "התסריט עשיר ומצחיק, אבל זו לא רק קומדיה" אומר מדן, "זה נוגע גם בשכול, בדידות וריחוק, ומתמודד עם השאלה מה באמת אפשרי כשאתה מזדקן. האם עדיין אפשר להתחיל מחדש? האם לא מאוחר מדי לעשות שינוי?".
מדן ראה יתרון בליהוק קאסט שחקנים מבוגרים: "השחקנים נמצאים בשיאם המקצועי, ומאפשרים לדמויות להרגיש חיות ונושמות. הרובד הנוסף של קומיות, מיומנויות משחק ועומק, כבר נמצא בהם, וכל מה שהיינו צריכים לעשות זה לאזן את הכשרון של השחקנים הבריטים עם השחקנים ההודים, והתוצאה נפלאה".
על מקצת השחקנים:
ג'ודי דנץ' (אוולין) הנהדרת, החלה את הקריירה שלה לפני למעלה מחמישים שנה, כששיחקה בתיאטרון הויקטוריאני בלונדון. זכתה בפרס האוסקר על תפקידה בסרט 'שייקספיר מאוהב' והייתה מועמדת לפרס חמש פעמים.
ביל ניי (דגלאס), זכה בפרס האקדמיה הבריטית על תפקידו בסרט 'אהבה זה כל הסיפור'.
דב פטל (סוני) זכה באהבת הקהל לאחר שהשתתף בסרטו של דני בויל 'נערת החידות מבומביי', שגרף שמונה פרסי אוסקר.
מגי סמית (מוריאל), זכתה ב-1969 בפרס האוסקר על תפקידה בסרט 'פריחתה של מיס ג'ין ברודי', ובשנת 1978 זכתה בפרס על תפקידה בסרט 'מלון קליפורניה'.