מתכון: שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

13 לאוקטובר 2013

logo
מאת ארווין פרידן.

מנה צמחונית, קלה ומזינה, לימים שאחרי החגים מרובי הארוחות הכבדות..


הארוחות החגיגיות כבר מאחורינו, אבל הבישולים היום יומיים לא נגמרים לעולם.


לימי חול שכאלה ובמיוחד לעונה שעדיין חמימה, מיועד המאכל הזה, שהוא חוזר לא מעט פעמים על שולחנינו,  בעיקר כאשר קצה נפשינו ממאכלי בשר.


המצרכים:


* חבילת שעועית ירוקה עדינה קפואה (800 גר').


* בצל אחד גדול קצוץ.


* 5-4 שיני שום קצוצות.


* קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות (400 גר').


* כף רסק עגבניות מרוכז.


* מעט שמן קנולה לטיגון.


* מלח, פילפל שחור גרוס.


אופן ההכנה:


- מטגנים את הבצל עד להזהבה יפה.


- מוסיפים 3-2 שיני שום פרוסות.


- מוסיפים את השעועית המופשרת ומאדים למספר דקות.


- מוסיפים את העגבניות המרוסקות.


- מדללים את רסק העגבניות בכ 1/2 או 3/4 כוס מים חמים.


- מוסיפים את יתרת השום הקטוש, מלח, פילפל שחור גרוס


ומכניסים לסיר.


- מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית קטנה, משהו כמו 35 דקות, עד לריכוך השעועית וצימצום הרוטב.


אורז מהווה ליווי אידיאלי למנה.


בתיאבון!