מרק כרובית - מתכון לעונה המתחלפת

31 לאוקטובר 2013

logo
מאת ארווין פרידן.

הגיע זמן הכרובית.. מרק מזין, קליל, קל להכנה וטעים טעים.


מזג האוויר מסמן שהגיע זמן למרק.


אז הינה אחד שמופיע לעיתים קרבות על שולחננו - מרק כרובית.


מזין, קליל, קל להכנה וטעים טעים.


המצרכים:


-         כרובית יפה מפורקת לפלחים.


-         בצל לבן קצוץ.


-         חצי קרישה חתוכה לעיגולים.


-         תפוח אדמה מקולף, חתוך לקוביות.


-         גזר פרוס.


-         צרור קטן של פטרוזיליה וגיבעול סלרי.


-         שמנת מסידרת "השף הלבן" - כמות ו% שומן לפי בחירתכם.


-         מלח, פילפל לבן, קטרט אגוז מוסקט וקמצוץ קרי.


אופן ההכנה:


-         מזהיבים קלות את הבצל ואת הקרישה.


-         מוסיפים את הגזר לעוד דקה, שתיים.


-         מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הכרובית.


-         מתבלים, מכסים במים ומוסיפים את הפטרוזיליה ואת גבעול הסלרי.


-         מבשלים בסיר מכוסה כ45 דקות, או עד שהירקות התרככו.


-         מוצאים את העלים הירוקים, מתקנים תיבול.


-         טוחנים בעזרת מוט-טחינה ומוסיפים את השמנת.


-         מגישים עם קרוטונים או עם ברוסקטה, לטעמכם.


בתיאבון!