מרק כרובית - מתכון לעונה המתחלפת
31 לאוקטובר 2013
31 לאוקטובר 2013
מזג האוויר מסמן שהגיע זמן למרק.
אז הינה אחד שמופיע לעיתים קרבות על שולחננו - מרק כרובית.
מזין, קליל, קל להכנה וטעים טעים.
המצרכים:
- כרובית יפה מפורקת לפלחים.
- בצל לבן קצוץ.
- חצי קרישה חתוכה לעיגולים.
- תפוח אדמה מקולף, חתוך לקוביות.
- גזר פרוס.
- צרור קטן של פטרוזיליה וגיבעול סלרי.
- שמנת מסידרת "השף הלבן" - כמות ו% שומן לפי בחירתכם.
- מלח, פילפל לבן, קטרט אגוז מוסקט וקמצוץ קרי.
אופן ההכנה:
- מזהיבים קלות את הבצל ואת הקרישה.
- מוסיפים את הגזר לעוד דקה, שתיים.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הכרובית.
- מתבלים, מכסים במים ומוסיפים את הפטרוזיליה ואת גבעול הסלרי.
- מבשלים בסיר מכוסה כ45 דקות, או עד שהירקות התרככו.
- מוצאים את העלים הירוקים, מתקנים תיבול.
- טוחנים בעזרת מוט-טחינה ומוסיפים את השמנת.
- מגישים עם קרוטונים או עם ברוסקטה, לטעמכם.