מתכון לפילפלים ממולאים

18 לנובמבר 2013

logo
מאת ארווין פרידן.

רק כאן נוכחתי שהמונח "ממולאים" מתייחס לתבשיל של ירקות שונים ממולאים, המתבשלים בחברותא בסיר אחד - בצלים, קישואים, תפוחי אדמה ומה לא..


רק כשעליתי ארצה נוכחתי שהמונח "ממולאים" מתייחס לתבשיל של ירקות שונים ממולאים, המתבשלים בחברותא בסיר אחד - בצלים, קישואים, תפוחי אדמה ומה לא.


במחוזות ילדותי, כל ירק קיבל את הכבוד הראוי לו והתבשל כמאכל ניפרד, עם טעמים שונים ומוגדרים.


בין הפופולרים היו: פילפלים, קישואים, כרוב, עלי גפן, עלי סלק וקולורבי. הפעם אני מציע מתכון לפילפלים ממולאים.


המצרכים:


10-8 פילפים ירוקים או אדומים (לא מציע לערבב, כי כל סוג פילפל מתנהג אחרת בבישול), ללא עלי כותרת ומנוקים מבפנים.


500  גר' בשר טחון איכותי.


כחצי כוס אורז לבן.


3-2 בצלים קצוצים.


ביצה אחת.


300-250 גר' רסק עגבניות מרוכז.


6-7 כפות סוכר.


מלח, פילפל שחור גרוס.


צרור פטקוזיליה קטן.


כ- 2 וחצי ליטר מיים.


אופן ההכנה:


בסיר גדול (חמישה ליטר) מטגנים את הבצל להזהבה קלה.


מוציאים חצי מכמות הבצל (המחצית השניה מיועדת למילוי), מוסיפים את רסק העגבניות.


לאחר כמה דקות, מוסיפים את המיים ומתבלים עם הסוכר, מלח ופילפל גרוס.


לאחר מספר דקות, מוסיפים את צרור הפטרוזיליה.


ממלאים את הפילפלים בתערובת בשר, בצל ביצה ותבלינים.


מסדרים בתוך הסיר.


מבשלים כשעה (בסיר מכוסה) על להבה בינונית קטנה.


הרוטב אמור להיות סמיך למדי וכפי שהבנתם, יותר מתוק ממתקתק.


כדאי לקחת בחשבון שהמילוי ממשיך לספוג נוזלים גם אחרי כיבוי האש.


מגישים עם זילוף של שמנת חמוצה.


 בתיאבון.